26. januar 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Undersøgelsesommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Undersøgelsesommer
Debat Allerød Nyt - 02. juli 2020 kl. 12:42
Af Bille Thøgersen, Elmevej 18, Blovstrød

debat I dag torsdag d. 25.06.20 kl. 03.34 landede et e-postbrev fra Allerød Kommune i min indbakke. Dette for at oplyse mig om Kommunens behandling af mine personoplysninger ved besvarelse af et spørgeskema om natur og klima, som jeg endnu ikke har set, men formoder at få tilsendt snart.

Det var rystende læsning, selv om man først får oplysning om, at Kommunen er dataansvarlig og behandler svar i anonymiseret form. Så langt så godt. Kommunen har jo allerede vore personoplysninger, men under punkt 5 underrettes vi herefter som følger:

"Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

Kommunens databehandlere, Ea Energianalyse, samt Rambøll og deres underdatabehandlere til brug for programmet SurveyXact."

Med andre ord overlader Kommunen vore personoplysninger til private firmaer uden gyldig grund, navnlig når Kommunen selv kun anvender data i anonymiseret form. Alle ved efterhånden, at personoplysninger er en eftertragtet vare. Det er derfor fuldstændig utilstedeligt, at Kommunen "sælger"? vore personoplysninger til tredjepart.

I øvrigt meddeles det, at Kommunen nok sletter spørgeskemaets personoplysninger om 5 år. Hvorfor bevare dem, når de kun skal bruges i anonymiseret form?

De private firmaer skal slette dem efter 3 år. De har ikke brug for dem i første omgang og slet ikke i 3 år. Hvem undersøger, om de bliver slettet efter 3 år?

Disse forhold vil uden tvivl medføre, at kun få vil deltage i denne farce, hvorfor resultatet ikke vil kunne bruges til noget som helst.

Det er så den anden undersøgelsesOMMER i Kommunens regi inden for kort tid. Er det Forvaltningen eller politikerne, der er total inkompetente? Mit gæt er begge, men jeg bøjer mig gerne for en tilrettevisning, hvis ansvaret kan placeres entydigt.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?