13. juli 2020
Den 13. maj fylder borgmester Karsten Längerich (V) 50 år. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Den 13. maj fylder borgmester Karsten Längerich (V) 50 år. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tillykke med de 50 år, Karsten Längerich

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tillykke med de 50 år, Karsten Längerich
Debat Allerød Nyt - 13. maj 2020 kl. 05:30
Af Lisbeth Skov, Lone Hansen, Esben Buchwald og Olav B. Christensen - alle Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

debat Det må siges at være en tilfældighed, at vores borgmester blev født samme år, som kommunen blev dannet, og at både Karsten Längerich og Allerød Kommune i år fylder 50 år. Men det er ingen tilfældighed, at Karsten i dag er vores borgmester. Han blev født den 13. maj 1970 i den netop sammenlagte kommune pr. 1. april samme år.

arrow Læs også: En glad og lykkelig borgmester på 50 år

Karsten Längerich havde forberedt sig til opgaven ved fire års hårdt arbejde uden selv at sidde i byrådet. Det bar frugt ved kommunalvalget den 21. november 2017, hvor han med støtte fra Venstre, Socialdemokratiet, SF, Radikale, Blovstrødlisten og Vores Allerød blev borgmester i Allerød Kommune.

Forinden havde Karsten arbejdet på at forny Venstre og arbejdet for et bredere samarbejde. Hvis han kunne samle et flertal, ville Venstre kunne bidrage mere til den politiske ledelse af kommunen. Ligesom han var en samlende person i Venstre, blev han det også i byrådet for alle de partier og byrådsmedlemmer, som ønskede et samarbejde.

Når Venstres byrådsgruppe sender en varm og inderlig lykønskning til Karsten Längerich, så tænker vi på ham som en glad, varm, lyttende og snakkende fyr med et godt humør og en masse energi.

Når vi ønsker borgmesteren tillykke med de 50 år, tænker vi også på Karsten som en værdig repræsentant for borgerne og kommunen. Efter en kort tid på posten som borgmester med en ekstrem stejl læringskurve i den komplekse kommunale verden, mestrede Karsten jobbet. Sagt med et smil fylder han borgmesterstolen ud både fysisk og mentalt. Man mærker, at Karsten kan lide at løse komplekse problemstillinger. Han kan lide at skabe relationer og samarbejde, der muliggør politiske resultater til gavn for kommunen.

Det fornægter sig ikke, at Karsten er nationaløkonom og jonglerer sikkert med nøgletal og beregninger. Kun få forstår kompleksiteten i udligningsaftalerne som Karsten. Med sin store indsigt gav han input om den nye udligningsreform til vores forhandlere og har derved sparet millioner af kroner for Allerød og lignende kommuner.

Karsten er fremsynet og har fremtiden for sig. Fra Venstres byrådsgruppe kipper vi med flaget og råber hip-hip-hurra. Tillykke med det skarpe hjørne, Karsten.

arrow DEBAT: Hykleri fra borgmesteren
10. maj 2020 kl. 17:16 Opdateret: kl. 13:19
arrow DEBAT: Lokal opbakning til udligningsaftalen
10. maj 2020 kl. 10:03 Opdateret: kl. 12:28
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?