8. april 2020
Erling Petersen.
Erling Petersen.
Foto: Flemming Nyberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar til Erik Lunds kommentarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar til Erik Lunds kommentarer
Debat Allerød Nyt - 15. januar 2020 kl. 11:33
Af Erling Petersen, byrådsmedlem, Blovstrødlisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erik Lund påstår, at jeg har tvangstanker om de konservative. Hertil kan jeg kun svare, det har jeg ikke. Erik Lund kan ikke tåle kritik og faktaoplysninger uden at kaste mudder tilbage, når han bliver sagt imod.

Erik Lund skriver, at det ikke var et diktat fra staten, at der skulle udpeges et erstatningsareal for Widex. Hertil vil jeg henvise til notat: Tidslinjer – Vassingerød Nord og Farremosen af 1. november 2017, hvor der står anført under 12. november 2010 – Miljøministeriet sender mail angående Widex. Det fremgår af mailen - jeg citerer:

'Det er fortsat By- og Landskabsstyrelsens vurdering, at der skal ske en retslig lovliggørelse af Widex i Vassingerød Nord. Vi aftalte på mødet den 12. august 2010, at Allerød kommune kommer med et udspil til, hvordan en retslig lovliggørelse kan ske, herunder hvilke konsekvenser det har for placering af klasse 7 virksomheder på resterende grunde i Vassingerød Nord. Allerød kommune undersøger desuden, om kommunen evt. kan anvise nyt 'areal til virksomheder med særlige beliggenhedskrav'. Vi afventer et sådant udspil fra Allerød Kommune.'

I notatet er også anført, at 'Placering af Widex bliver således lovliggjort retsligt med vedtagelsen af Fingerplan 2013, der i redegørelsen samtidigt indeholder et krav om et erstatningsareal som forudsætning herfor.'

Det lyder bemærkelsesværdigt, hvis den daværende borgmester Erik Lund ikke løbende er blevet orienteret af ledelsen om ovennævnte i hans 5-års borgmesterperiode.

I aftalen om varmtvandsbassin af 29. april 2016 blev aftalt, at det skulle placeres på Engholm plejehjem sammen med genoptræningen. Blækket var knapt tørt på denne aftale, førend Erik Lund kontaktede svømmeklubben med forslag om at placere det ved en svømmehal. Jeg har mail fra Erik Lund og klubbens svar på ovennævnte. Jørgen Johansen har også senere overfor mig beklaget forløbet.

Erik Lund har tidligere oplyst, at varmtvandsbassinet kunne hvile i sig selv økonomisk, derfor blev der i første omgang ikke afsat penge til driften.

På byrådsmødet nævnte jeg ikke, som Erik Lund påstår, at Blovstrødlisten trak sig fra aftalen. Jeg nævnte, at aftalen var bortfaldet, da konservative i budgetaftale med 11-mandsgruppen havde afsat midler til varmtvandsbassin i 2023. Det er de konservative, der bryder aftalen fra 29. april 2016. Blovstrødlisten har siden 2016 stået bag aftalen.

Erik Lund og Jørgen Johansen stemte på økonomiudvalgsmødet den 4. oktober 2016 for salg af 2-4 parceller på Søageren 14. På det efterfølgende byrådsmøde sprang Erik Lund og de konservative fra aftalen uden at informere gruppen, der stod bag dem.

Når de konservative fører politik på denne måde, fastholder jeg, at man ikke kan indgå aftaler med de konservative og have tillid til de konservative, når man behandler sine samarbejdspartnere på denne måde.