30. november 2020
Høvelte Kasserne. Arkivfoto
Høvelte Kasserne. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Støj fra skydeøvelser ved Blovstrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Støj fra skydeøvelser ved Blovstrød
Debat Allerød Nyt - 03. oktober 2020 kl. 10:48
Af Anne Nielsen. Bakketoppen 37, Blovstrød

debat Det er søndag, solen skinner og freden har lagt sig over vores hyggelige og idylliske Blovstrød. Den eneste fred vi ikke kan få er fra skydeøvelser i militærets skydehal. Desværre en lyd, som ikke kun kommer fra selve skuddet, men også en efterklang, et glunk , som et ekko fra skuddet. Søndag midt på dagen i ca 5 timer uden stop - er det rimeligt for os borgere i Blovstrød?

Som om vi i Blovstrød og sikkert også i store dele af Birkerød ikke bliver belastet nok i hverdagene med div støjgener dels fra militærets mange øvelser i terrænet dels fra helikopter overflyvninger samt fra skydehallen.

I øvrigt er det helt uforståeligt, at der tillades skydning i skydehallen nogle dage fra tidlig morgen til sen aften, samt i weekender. Kan det være rigtigt? Er der nogen der kan gi forklaring på hvorfor dette er nødvendigt ? Særligt når lyden forplanter sig så mange kilometer samt at den er så høj ?

Hvor er det ærgerligt, at så mange tusinde borgere i Blovstrød / Birkerød stort set dagligt må leve med disse støjgener, som i vores tid i Blovstrød har været tiltagende både i styrke og i omfang.

Og hvor er det ærgerligt, at man bygger en skydehal, som desværre langt fra lever op til at skulle være støjdæmpende.

Skyldes dette at den jo mig bekendt ikke er lukket helt af. Måske man skulle overveje dette af hensyn til mange borgeres trivsel i deres huse.

Og nu kan vi så også se frem til endnu en støjgene, når den nye styre/bremse bane bliver klar til brug.

Åbenbart ligger støjen fra ovenstående enkeltvis indenfor det tilladelige. Men samlet set er vi Blovstrød borgere måske udsat fra støjpåvirkning der langt overstiger hvad der er rimeligt i så tæt beboede område.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?