6. juni 2020
Caroline & Martin
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skype-møde om prioritering af cykelstier i det nye Blovstrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skype-møde om prioritering af cykelstier i det nye Blovstrød
Debat Allerød Nyt - 04. april 2020 kl. 08:45
Af Martin H. Wolffbrandt, byrådsmedlem, Konservative
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

31. marts havde vi premiere på møde i teknik-, erhverv-, plan- og mijøudvalget via Skype. Årsagen til at vi mødtes på afstand var naturligvis corona-pandemien.

Trods rammerne var vi handlekraftige. På mødet traf vi bl.a. beslutning om prioritering af cykelstier i den nye del af Blovstrød. Cykelstierne indgår som en del af den overordnede prioritering af cykelstier i kommunen. Det er altså ikke sikkert alle cykelstierne bliver realiseret ved næste overordnede prioritering, men prioriteringen af rækkefølgen af cykelstierne i det nye Blovstrød på plads.

Det glæder mig, at prioriteringen af cykelstien, der er den naturlige skolevej, står øverst på prioriteringslisten (nr. 3 på kort), og at cykelstien ved Blovstrød Teglværksvej (nr. 1 på kort) endte som nr. 2. Borgerne i den nye del af Blovstrød vil gerne have en cykelsti der, så man kan cykle trygt. Det kan jeg godt forstå – ikke mindst når man tænker på den trafik, der er på vejen!

Sikker skolevej er altså førsteprioritet og en fornuftig/cykelsikker betjening af den nye del af Blovstrød, så der er forbindelse til 'supercykelstien' langs Sortemosevej (som der er investeret mange millioner i) er det næste skridt.

Med prioriteringen er det fastlagt i hvilken rækkefølge, stierne skal realiseres, når budgettet tillader det. Vi prioriterer cykelstier højt i disse år. I budgetforliget er prioriteret at anlægge cykelstier for 5 mio. pr. år i 2020-2022. Det glæder mig at prioriteringen har udsigt til at blive virkelighed.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?