14. juli 2020
'Dette er et opråb til pædagoger og lærere om at træne vores børn i at respektere naturen og prøve at forstå naturen, og de vilde dyrs behov for fred og ro i yngletiden,' skriver Vibeke Bjerregaard. Temafoto
'Dette er et opråb til pædagoger og lærere om at træne vores børn i at respektere naturen og prøve at forstå naturen, og de vilde dyrs behov for fred og ro i yngletiden,' skriver Vibeke Bjerregaard. Temafoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skolebørnene tilbage i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skolebørnene tilbage i naturen
Debat Allerød Nyt - 03. juni 2020 kl. 13:30
Af Vibeke Bjerregaard, Kattehalevej 39,3460 Birkerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg går dagligt i de fredede områder omkring Allerød Sø, Ravnsholt og Kattehale Mose og har nydt freden i Coronatiden, hvor mange børn og voksne i små grupper har gået i skoven, og nydt turen stille og roligt med tanke og respekt for dyr og planter.

Nu er de store skolebørn tilbage med hylen og skrigen, jo højere jo bedre, fangelege, og løb og spring, uden at ænse naturen, men kun legen med hinanden.

En lærers kommentar var: Det er ikke forbudt. Jeg nåede ikke at svare, var for rystet over lærerens kommentar, men jo det er jo forbudt i forhold til naturbeskyttelsesloven. Den gravide rå, som leder efter et sted at lægge sit lam, andemor som ruger eller ser efter ællingerne osv. Alle de ynglende dyr er skræmte fra vid og sans, når de hylende unger tager naturen i brug som en legeplads.

Jeg glædede mig over at se, hvordan de små børn fra børnehaver-vuggestuer tog naturen i brug i den seneste tid, studerede grene, sten og træer og de voksne, som støttede børnenes interesse for skov og eng. Men de store børn har ikke interesse for naturen. De store børns leg hører hjemme på en legeplads, en sportsplads, eller et sted, hvor de ikke forstyrrer naturen.

Dette er et opråb til pædagoger og lærere om at træne vores børn i at respektere naturen og prøve at forstå naturen, og de vilde dyrs behov for fred og ro i yngletiden. Børn har også brug for leg, men find et sted, hvor det kan ske uden at forstyrre andre og naturen især. Jeg vil gerne høre fra pædagoger om, hvordan de ser på det.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?