30. november 2020
Månen set fra Torbjørn Barfods have en aften i september. Privatfoto
Månen set fra Torbjørn Barfods have en aften i september. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ser du månen, Miki? Jeg gør mens jeg stadig kan!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ser du månen, Miki? Jeg gør mens jeg stadig kan!
Debat Allerød Nyt - 06. oktober 2020 kl. 07:41
Af Torbjørn Barfod, Hillerødvej 24, Lynge

Kan man sammenligne et etagebyggeri på Langkæret i Lynge, med Daniel Ryes 13 måneder i fangenskab hos ISIS, som er beskrevet i bogen "Ser du månen, Daniel"?

Ikke umiddelbart, for Daniel Rye vidste, der var en stor risiko ved det han gjorde, derfor havde han også tage en del forholdsregler, han havde blandt andet engageret en professionel forhandler og var forsikret. Jeg derimod var helt uforberedt, da jeg blev udsat for et overgreb af byrådet og blev kommunens gidsel.

Min skæbne som gidsel blev afgjort som punkt 19, på et økonomiudvalgsmøde den 16 juni 2020. Hvor Miki Dam Larsen som formand for teknik-, erhverv-, plan og miljøudvalget fik overbevist samtlige gruppeformænd om, at tre bygninger på 12 meters højde og 20 meters bredde ikke vil få konsekvenser for naboerne, et byggeri der er stik mod lokalplanen og planstrategien.

Nu er jeg byrådets og kommunens gidsel de næste mange måneder/år, mit hus jeg har haft og betalt ejendomsskat for i 20 år er usælgeligt og jeg er stavnsbundet indtil sagen er afgjort, og/eller byggeriet er færdigt. En tid hvor jeg skal gå i uvished om min skæbne og fremtid, hvor jeg konstant vil være mindet om min situation, en tid hvor jeg fra min have vil kigge på solen og månen, og ikke vide om det er sidste år jeg kan det.

Det bliver måneder hvor jeg skal være en del af en proces, hvor jeg skal kæmpe for, at der bliver taget hensyn til mig og mine naboer. En tid med lokalplansforslag, høringsperiode, planklagenævn og byggestøj uden jeg ved, hvornår jeg bliver "sat fri" og hvad konsekvensen er.

Et professionelt bud er, at mit hus taber 600.000 i værdi med det nuværende projekt.

Hvorfor er jeg gidsel? For at finansiere oprensningen efter en forurening, sælger selv er skyld i. Fordi 25 rækkehuse, blev til 39 boliger i 3-plan. Fordi byrådet hovedløst jager 7000 nye borgere.

Til de byrådsmedlemmer der stadig stemmer for, det kunne liges så godt være dig jeg spurgte om du ser månen? Du kan ikke være det bekendt!

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?