19. september 2020
Borgmester Karsten Längerich, (V)
Borgmester Karsten Längerich, (V)
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Resultater opnås gennem samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Resultater opnås gennem samarbejde
Debat Allerød Nyt - 07. august 2020 kl. 18:16
Af Karsten Längerich, borgmester (V)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politisk arbejde kan betragtes på flere måder. Den enkle anskuelse er som et 0-sumsspil, hvor en sejr for et parti er et nederlag for et andet parti.

En anden anskuelse, som virker mere sympatisk er et samarbejdende byråd, hvor partierne i fællesskab skaber bedre forhold for borgerne i bred forstand.

Jeg vil altid argumentere og arbejde ud for den sidste tilgang.

Vi opnår kun de bedst mulige løsninger for borgerne, ved at samarbejde bredt i byrådet, og det er sjældent, at vores politiske mål er helt uforenelige.

Når jeg skriver "bedst-mulige", så er det fordi rammevilkårene ikke altid muliggør de løsninger, som vi lokalt synes er bedst for kommunen.

Der er ofte begrænsninger i vores handlemuligheder. Regeringer pålægger os eksempelvis nye opgaver uden, at vi bliver økonomisk kompenseret, eller fastlægger nogle planmæssige begrænsninger ud fra et samfundsmæssigt perspektiv, som ikke er forenelige med vores lokale interesser.

Vi kan forsøge at påvirke vores folketingspolitikere, men det er beslutninger, som ligger uden for vores kommunalpolitiske handlerum og som vi er nødsaget til at acceptere.

Byrådet er på vej ind i en budgetproces, som kræver noget af byrådet i relation til samarbejde inden for et begrænset handlerum.

Det er ingen hemmelighed, at jeg arbejder for, at vi opnår et bredt budgetforlig i byrådet, som vil tegne udviklingsretningen for kommunen i de kommende år.

Der vil være elementer i en budgetaftale, som ikke lige er alles kop te, og langt fra alle ønsker fra partierne kan opfyldes.

Men samlet set er der muligheder for at vedtage et godt budget for Allerød.

Som det ser ud nu, vil vi ikke skulle spare så meget, som det så ud til i foråret, blandt andet som følge af en god aftale mellem kommunerne og regeringen, samt at udligningsaftalen gik vores retning.

Så når det politiske arbejde genoptages efter en god sommerferie og et noget unormalt forår, så ser jeg et aktivt arbejdende byråd for mig, der har Allerød borgeres ve og vel som højeste mål sådan som det er udtrykt i vores vision - "Tæt på hinanden, tæt på Naturen".

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?