30. maj 2020
Jørgen Simonsen
Jørgen Simonsen
Foto: Ricky John Molloy
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Prøv virkeligheden af, inden du vælger uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Prøv virkeligheden af, inden du vælger uddannelse
Debat Allerød Nyt - 13. januar 2020 kl. 06:39
Af Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart skal eleverne i folkeskolen i gang med at vælge ungdomsuddannelse og dermed også, hvilken fremtid de går i møde. Det er både en stor og en svær beslutning. Her er erhvervspraktik en unik mulighed, der giver de unge chancen for at vælge ungdomsuddannelse på baggrund af viden frem for fordomme. Jeg håber, at de unge vil gøre brug af den muligheden, og hvis ikke at forældrene så vil prikke til dem.
I januar åbner fx Skou Gruppen, Tømrermester Flemming Hansen og Carl Nielsen & Søn døren for elever i 7. klasse, der gennem projektet Unge i Praksis får muligheden for at komme i praktik og få et indblik i, hvad en fremtid i bygge- og anlægsbranchen kan byde på. Alle andre folkeskoleelever i Nordsjælland kan også komme i erhvervspraktik, hvis de kontakter en eller flere lokale virksomheder. Der er mange, der gerne vil vise deres fag og virksomhed frem. Også forældre og folkeskolelærere bør gøre en stor indsats for at hjælpe de unge med at få et indblik i de mange fremtidsmuligheder, der findes, når de står overfor at skulle vælge gymnasiet, erhvervsskolen eller noget helt tredje.
God vind til alle unge, der står overfor at skulle vælge ungdomsuddannelse. Jeg håber, at vi kommer til at se mange af jer i byggeriet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?