15. januar 2021
Sådan så grunden ud i 1980'erne fra luften. Foto: Sylvest Jensen Luftfoto; Det Kgl. Bibliotek.
Sådan så grunden ud i 1980'erne fra luften. Foto: Sylvest Jensen Luftfoto; Det Kgl. Bibliotek.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Oprensning af forurenet grund skal finansieres på bekostning af naboerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Oprensning af forurenet grund skal finansieres på bekostning af naboerne
Debat Allerød Nyt - 10. september 2020 kl. 17:32
Af Torbjørn Barfod, Hillerødvej 24, Lynge

Hvis man er i den tro at hvis man forurener en grund, så kommer du selv til at rense op, eller prisen for oprydningen modregnes i prisen, ja så kan du godt tro om igen!

Viceborgmester Miki Dam Larsen (S) skriver følgende på Facebook i en debat om det høje byggeri på "Peugeot-grunden" på Langkæret i Lynge, hvor sælger-familien har drevet autoværksted i over 60 år.

"Når udgangspunktet er et tæt byggeri, så skyldes det primært, at det er den mest realistiske vej til at kunne finansiere en oprensning af den forurening, der er på grunden" citat Miki Dam Larsen.

25 rækkehuse, blev til 39 boliger 12 af dem i tre etager:

Den 19. december 2019 vedtager byrådet en planstrategi for kommunen, heraf fremgår det at "planen" er at opføre 25 rækkehuse på den omtalte grund, dog viser det sig at den pris sælger vil have, sammenholdt med den mulige udgift til oprensning, kræver at der bygges 39 almennyttige boliger i tre etager og for at tilgodese beboerne i det nye byggeri, lægger man de høje bygninger ind mod naboer i lavere liggende huse.

Af aktindsigt fremgår det, at der har været forslag fra arkitekten på 39 boliger i 2 plan, forslag som arkitekten "selv hælder til".

Der skal bygges for enhver pris, den pris kommer naboerne i givet fald til at betale:

Det aktuelle projekt passer så himmelråbende dårligt ind på grunden og vil give katastrofale følger for os naboer, det er der ingen der er i tvivl om, når de står i haverne og ser på omgivelserne.

Kan det virkelig passe at oprensningen af grunden, skal finansieres af et byggeri der er imod lokalplan og planstrategi? Købes grunden så ikke for dyrt?

Hvad er rimeligt?
Ideelt set stod sælger selv for oprensning, men det er åbenbart ikke en option, så er den mest logiske og rimelige løsning er vel at, sælger og køber bliver enige om en pris for en " ikke forurenet grund", hvorefter købere får grunden renset og fratrækker de omkostninger, i den endelige afregning med sælger?

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?