3. juni 2020
'Hvis Venstre virkelig ville kæmpe for at hindre en uretfærdig fordeling for især Nordsjælland, kunne man rimeligvis insistere på, at flere partier, herunder de konservative også skal være med i udligningsreformen,' skriver Henrik Mørup.
'Hvis Venstre virkelig ville kæmpe for at hindre en uretfærdig fordeling for især Nordsjælland, kunne man rimeligvis insistere på, at flere partier, herunder de konservative også skal være med i udligningsreformen,' skriver Henrik Mørup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Konservative og udligningskampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Konservative og udligningskampen
Debat Allerød Nyt - 30. marts 2020 kl. 09:13
Af Henrik Mørup, formand, Allerød Konservative Folkeparti
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et læserbrev i Allerød Nyt postulerer Carsten Rasmussen, at Venstre går forrest i udligningskampen, og efterlyser andre partiers mening om emnet.

Selvom fokus i disse tider i høj grad er skiftet til bekæmpelse af coronavirussen, bliver det engang på den anden side af coronaen hverdag igen, og så skal der igen forhandles om udligningsordningen.

Så hvis der skal tages lidt forskud herpå, er det efterhånden klart, at den socialdemokratiske regering har lagt op til, at de 'rige kommuner' fra Frederiksberg, Gentofte og nord herfor skal betale endnu mere i såkaldt udligning. En sådan skævvridning vidste regeringen udmærket, at Det konservative Folkeparti ikke ville medvirke til, så derfor startede man med at smide de konservative ud fra forhandlingerne.

Det, der er kommet ud i medierne fra de efterfølgende forhandlinger mellem A og V, er uskønne 'kreative' modeller, der mere synes møntet på at tilgodese bestemte valgkredse og A- eller V- højborge, end på at skabe retfærdige fordelinger, der også tager hensyn til, at det nu engang er væsentligt dyrere at bo i Nordsjælland end i f.eks. Vestjylland. Så hvis Venstre virkelig ville kæmpe for at hindre en uretfærdig fordeling for især Nordsjælland, kunne man rimeligvis insistere på, at flere partier, herunder de konservative også skal være med i udligningsreformen.

Når dønningerne engang har lagt sig efter corona-krisen, burde tiden være moden til, at ligesom de politiske partier har stået sammen om at bekæmpe coronaen, på samme måde bør de stå sammen om at skabe en bredt funderet reform af udligningssystemet, så den opleves som retfærdig blandt ALLE landets borgere, og ikke blot som et primitivt redskab til at fremme snævre partiegoistiske interesser.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?