13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Indsigelse og forslag til kommende lokalplan for bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Indsigelse og forslag til kommende lokalplan for bymidten
Debat Allerød Nyt - 11. januar 2020 kl. 11:45
Af Lars Frost og Pernille Bækgaard Fritz Hansens Vej 22 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først tak til byrådet for at holde borgermødet. Hermed fremsendes indsigelse mod lokalplanen og forslag til bymidten på følgende punkter:
Vi ønsker ikke etagebyggeri på seks til syv etager a la Vestegnen, da det efter vores mening vil skæmme byen som helhed.
Det er OK med byggeri med 3. sal i yderkanten af lokalplanen, men ikke i centrum, her bør den nuværende højde være med 2. sal bibeholdes, og evt. 3. sal under taget.
Der skal ikke være beboelse i stuen helt ud til fortovskanten, som det nye byggeri på Amtsvej har. Kan være OK, hvis der er butikker eller parkering i stueetagen.
Der mangler grønne områder i bymidten, som skal kan tage det ekstra vand ved skybrud, som kommer oftere og oftere.
Mungo Park bør have to aktive scener, således vi kan få andet end teater i byen, tænker på musik, stand up og foredrag med mere.
Fodgængerfeltet ved station/ M.D. Madsensvej mangler lys fra de høje lysmaster, som står for langt væk, da man har valgt lyskilder, som ikke spreder lyset tilstrækkeligt, og som mangler lumen. Det er ikke kun et spørgsmål om sikkerhed, men også et spørgsmål om at skabe tryghed. Der mangler generelt lys på pladsen ved stationen, som ofte er fyldt med immigranter om aften, som i øvrigt ikke laver ballade, men måske kan være utryghedsskabende, når der ikke er lys.
Undersøg med TDC, om de ikke kan finde en anden placering til deres teknikhus end ved siden af Lillerød have, så vi kan få et grønt område her. Ligeledes har Kvickly brug for en bedre indkørelse til vareindleveringen, så lastbilerne ikke skal holde på kryds og tværs ved aflæsning.
Mener, at det er oplagt at bygge på Banevang ved pendlerpladserne, da man kan have parkering i stueetagen og kælder, og boliger ovenpå.
Kunne forstå på Miki, at han gerne ville have en masse højhusbyggeri i bymidten, men jeg synes, at I skal lave lokalplan for Fritz Hansens nedlagte fabrikker, så der her kan bygges etagebyggeri, som har en fantastisk beliggenhed lige ved skoven.
Vores handelsliv har åbenlyst tabt til Farum og Hillerød, en væsentlig årsag er sandsynligvis, at de har indendørs centrer, hvilket Allerød ikke har.
Såfremt byggeriet på et tidspunkt skal rives ned på starten af gågaden i nordsiden bør I tænke ind, at starten af gågaden kan være overdækket.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?