6. august 2020
'Vores Allerød opfordrer hermed borgmester Karsten Längerich til hurtigst muligt at indkalde alle partier, handels- og erhvervslivet til en drøftelse af, hvordan vi som kommune kan hjælpe hinanden,' skriver Flemming Ipsen.
'Vores Allerød opfordrer hermed borgmester Karsten Längerich til hurtigst muligt at indkalde alle partier, handels- og erhvervslivet til en drøftelse af, hvordan vi som kommune kan hjælpe hinanden,' skriver Flemming Ipsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvad er vigtigst?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvad er vigtigst?
Debat Allerød Nyt - 31. marts 2020 kl. 16:15
Af Flemming Ipsen, Vores Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad er vigtigst? Parkeringsregler i bymidten, åbning af genbrugsstation for private, bevaring af en bygning på Tunet – eller handler det om, at man som politiker tager fat der, hvor udfordringerne p.t. er størst?

I Vores Allerød bekymrer vi os meget for, hvilke virkninger Corona krisen får for Allerød Kommunes fremtid. Det gælder både i forhold til vores erhvervsliv, de ansatte og ikke mindst for den kommunale service fremover. Det ville klæde alle politikere at have et fokus på, hvordan Allerød Kommune kan hjælpe det lokale erhvervsliv med at komme igennem uden alt for mange skrammer og lukninger af virksomheder med stor arbejdsløshed til følge.

De store virksomheder kan godt selv finde ud af at hente informationer og sætte sig ind i reglerne for at søge hjælp i de mange pakker, der tilbydes såvel lukningstruede virksomheder som ansatte.

Derimod er det noget sværere for de mindre virksomheder og butikker at få tid og overskud til at beskæftige sig med den del. Flere virksomheder vil bukke under.

Virkningerne efter denne krise kan få fatale konsekvenser for kommunens økonomi og dermed for velfærden. Færre erhvervsskatter, mindre skatteindtægter fra ansatte – øgede udgifter til ledige.

I Vores Allerød mener vi, at der er vigtigere ting at diskutere. Det handler om, hvordan vi som kommune kan hjælpe de dele af erhvervslivet, der har svært ved at overleve – så kan det være, der er butikker tilbage at lave parkeringsregler for i bymidten.

Vores Allerød opfordrer hermed borgmester Karsten Längerich til hurtigst muligt at indkalde alle partier, handels- og erhvervslivet til en drøftelse af, hvordan vi som kommune kan hjælpe hinanden. Det gør man i andre kommuner – det skal vi også i Allerød. Det kræver en meget hurtig handling.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?