20. januar 2021
Billede af bilen, der ifølge Michael Nørregaard kørte op i de andre biler, efter uheldet. Foto: Michael Nørregaard
Billede af bilen, der ifølge Michael Nørregaard kørte op i de andre biler, efter uheldet. Foto: Michael Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Harmonika-sammenstød lige ud for Allerød Privatskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Harmonika-sammenstød lige ud for Allerød Privatskole
Debat Allerød Nyt - 19. maj 2020 kl. 16:35
Af Michael Nørregaard, næstformand,bestyrelsen for Allerød Privatskole

Jeg var vidne til et større trafikuheld i tirsdag morgen 19. maj omkring kl. 08.20 lige udenfor Allerød Privatskole, dog heldigvis uden umiddelbar personskade.

Som normalt holder der en kø på Sortemosevej i østgående retning for at dreje ind til Allerød Privatskole, og denne morgen var ikke anderledes.

Samtidigt var vores elever tilbage som skolepatruljer efter corona-pause (hvor skolens personale havde passet skolepatruljen).

Desværre var der én bil, som også kørte i østgående retning, og som øjensynligt hverken havde observeret den stillestående trafik, vores skolepatrulje eller vores fodgængerfelt (eller i øvrigt at han kørte forbi en skole) - da han 4-5 meter efter fodgængerfeltet brager lige op i den forankørende bil (som altså holdt stille) - og den blev så skubbet op i den næste bil.

Den bageste bil (med den højeste fart) fik slået hul på køler, smadret det meste af fronten, udløst airbags m.v., så der har været skub i den - den forreste derimod slap med et mindre tryk.

Føreren af bilen overså en A22 advarselstavle, et fodgængerfelt med såkaldt 'Torontoanlæg' (blinkende gule lamper), og så altså en kø af stillestående biler.

Det var en heldig morgen for os andre - tænk hvis skolepatruljen havde gået ud, tænk hvis der havde været børn i nogen af de tre biler involveret i uheldet.

Jeg håber på, at det måske kan sætte fokus på behovet for agtpågivenhed og opmærksomhed i trafikken, specielt når man passerer skoler.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?