18. september 2020
Tyler Olson
Foto: Temafoto: Tyler Olson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fritidsjobs til unge på plejehjem og i daginstitutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fritidsjobs til unge på plejehjem og i daginstitutioner
Debat Allerød Nyt - 17. januar 2020 kl. 17:47
Af Olav B. Christensen og Lone Hansen, medlemmer af byrådet for Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med visionen blev vi enige om, at vi i Allerød skal tættere på hinanden og have endnu stærkere fællesskaber. Når vi kender hinanden, skaber vi nemlig et tryggere lokalsamfund. Det er derfor ønskværdigt, at kommunen i højere grad understøtter, at vi mødes mere på tværs af generationer.

Flere kommuner har gode erfaringer med at oprette fritidsjobs til unge på plejehjemmene, hvor de unges job er at tale med de ældre, høre historier om 'gamle dage', spille kort eller læse højt for dem. De unge skal naturligvis ikke indgå i plejen eller erstatte sosu'ernes varme hænder, men blot bidrage til den hyggelige stemning og en meningsfuld hverdag.

Tilsvarende kan unge fritidsjobbere være til glæde for børnene i vores dagtilbud. Særligt i børnehavedelen. Her kan de eksempelvis spille bold, brætspil eller lege med børnene i eftermiddagstimerne, hvor det pædagogiske personale typisk har travlt med at fortælle forældrene om børnenes dag. De unge skal naturligvis ikke tælle med i normeringen eller have ansvar for børnene, men supplere med aktivering og praktiske opgaver.

For at bane vejen for fritidsjobbere vil Venstre stille et budgetforslag, så vores plejehjem og daginstitutioner får mulighed for - og budget til - at ansætte unge i fritidsjob. Venstre vil også tage forslaget med i det §17 stk. 4 udvalg, der skal arbejde med udvikling af velfærdsområderne.

Vi tror, at fritidsjobbere vil kunne bidrage til at skabe en hyggeligere hverdag for vores ældre på plejehjemmene og for vores børn i daginstitutionerne - og at de vil kunne styrke fællesskabet på tværs af generationerne.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?