12. juli 2020
'Bevidstheden om Coronavirus, den usynlige fjende anno 2020, lever blandt vores børn nu. Mange børn er bange, utrygge og forstår ikke situationen og behovet for afspærringsbånd, opmærkede legearealer mv.,' skriver Clara Rao, Lars Bech-Jørgensen og Carsten Rasmussen. Temafoto
'Bevidstheden om Coronavirus, den usynlige fjende anno 2020, lever blandt vores børn nu. Mange børn er bange, utrygge og forstår ikke situationen og behovet for afspærringsbånd, opmærkede legearealer mv.,' skriver Clara Rao, Lars Bech-Jørgensen og Carsten Rasmussen. Temafoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Far, er Corona et monster?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Far, er Corona et monster?
Debat Allerød Nyt - 26. maj 2020 kl. 05:29
Af Clara Rao (mor til 2), Lars Bech-Jørgensen (far til 3) og Carsten Rasmussen (far til 3), Allerød Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse dage bombarderes børnefamilier med skrivelser fra skoler og daginstitutioner om alle de praktiske foranstaltninger, der er iværksat som følge af Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Retningslinjerne betyder, at Allerøds børn er kommet tilbage til en meget anderledes og forandret hverdag. En ny hverdag, der i høj grad påvirker børnene.

Sundhedsstyrelsen er uden tvivl eksperter i at udstikke regler for at nedbringe smitten, men det er os voksne, der er sammen med børnene i hverdagen, og derfor har ansvaret for, at børnene kommer helt gennem krisen uden psykiske mén.

Bevidstheden om Coronavirus, den usynlige fjende anno 2020, lever blandt vores børn nu. Mange børn er bange, utrygge og forstår ikke situationen og behovet for afspærringsbånd, opmærkede legearealer mv. "Far, er Corona et monster?", "Hvornår er Corona slut mor?", "Må jeg godt spille fodbold med Christian, når vi ikke er i samme gruppe?", "Må vi godt lege indenfor?", "Hvornår må jeg kramme mine venner?". Vi skal hjælpe dem med at forstå, og med at få hverdagen tilbage.

Vi forældre og personalet i daginstitutioner og skoler skal hjælpe vores børn med at håndtere og forstå forandringerne i denne ekstraordinære krisesituation. Vi skal sikre, at personalet er rustet og har de nødvendige redskaber til at tage snakken med børnene og forklare dem situationen. Og det er afgørende, at vi forældre kan bakke op hjemmefra med samme budskab. Hvis ikke vi gør noget, så kan resultatet være, at vi står med en generation, der lider af udbredt angst for social kontakt, bakterier etc. Det må ikke ske!

Vi har desværre før set, at børn bliver mere påvirket end vi umiddelbart opfatter. Da der var udbredt frygt for at blive smittet med salmonellaforgiftning udviklede en række børn, helt ned til små børnehavebørn, angst og spiseforstyrrelser, som konsekvens af den store opmærksomhed på problemet. Ifølge Lektor Grethe Kragh-Mûller havde børnene hørt om salmonella og vidste, at de skulle vaske hænder, men forstod ikke konteksten af de usynlige fjender som bakterier.

Vi foreslår, at der arrangeres et webinar, for vores dygtige pædagoger og lærere samt forældrene, så vi i fællesskab kan hjælpe børnene bedst muligt gennem denne ualmindelige tid. Her kan f.eks. en børnepsykolog give inspiration og ruste os alle til at tackle situationen bedst muligt og ikke mindst på samme måde - så vi undgår at øge forvirringen hos vores børn.

I krisetider må vi ikke afvente Christiansborg og ministerierne, men handle nu og forebygge.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?