27. oktober 2020
Modelfoto: Adobe Stock
Modelfoto: Adobe Stock
Foto: Erik - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Borgersamling om et grønnere og bæredygtigt Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Borgersamling om et grønnere og bæredygtigt Allerød
Debat Allerød Nyt - 28. september 2020 kl. 15:39
Af Signe Schløer og Kurt Koudahl Petersen, på vegne af SF i Allerød, Nattergalevej 6, Lillerød

debat SF foreslår, at der etableres en Borgersamling, hvor en repræsentativ gruppe af borgere drøfter, hvad der er vigtigst for at fremme grøn omstilling og bæredygtighed i eget liv og i kommunens indsats.

Borgersamlingens formål er, at komme med anbefalinger til byrådet og borgerne i Allerød kommune om, hvordan vi sammen og hver for sig bedst kan bidrage til grøn omstilling og en bæredygtig udvikling.

Det betyder noget, hvad vi spiser, hvilket tøj vi bruger, hvor mange vi er, hvordan vi bor, hvilken slags energi vi bruger, hvordan vi bliver transporteret og hvordan vi håndtere vores affald. Det, vi i fællesskab vælger, og det den enkelte gør, er afgørende for, at vi kan nå folketingets beslutning om, at Danmark skal reducere sit CO2-udslip med 70 procent i 2030.

En borgersamling er et initiativ, hvor et repræsentativt udsnit af alle borgere, der er 16 år eller ældre, mødes og finder frem til, hvad de synes, der bør gøres nu for at fremme en grøn og bæredygtig udvikling. Borgersamlingens anbefalinger præsenteres for byrådet, borgerne og pressen.

SF foreslår, at der afsættes midler til, at 24 til 36 borgere kan mødes mindst 5 gange i foråret 21. Midlerne kan tages fra den grønne pulje, som netop er vedtaget på SFs foranledning. Møderne indledes med en præsentation af Byrådets Planstrategi 2019 og et par oplæg fra to uafhængige grønne tænketanke. Der stilles faglige eksperter, facilitator, hjælpeværter til rådighed for borgersamlingen. SF mener, at samtlige anbefalinger skal behandles i byrådet inden udgangen af 2021 i forlængelse af vedtagelse af klimaplanen.

Den måde, vi lever på, er afgørende for de klimaforandringer, vi oplever. De forandringer i vores liv, vi vælger i de kommende år, er afgørende for kommunens, landets, EU`s og klodens tilstand i fremtiden.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?