16. september 2021
Poul Schlüter døde fredag, 92 år gammel.
Poul Schlüter døde fredag, 92 år gammel.
Foto: Bent Midstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Henning Lindhardt ser tilbage: Da Schlüter besøgte Albertslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henning Lindhardt ser tilbage: Da Schlüter besøgte Albertslund

I dette læserindlæg fra Henning Lindhardt, tidligere medlem af kommunalbestyrelsen og formand for den konservative vælgerforening, ser han tilbage på et besøg i 1978.

Debat Albertslund Posten - 01. juni 2021 kl. 08:00
Af Henning Lindhardt, fmd. for den konservative vælgerforening 1975-85, Kvædehaven 24:

En epoke er slut. Statsmanden Poul Schlüter er død. Han var statsminister i mere end 10 år og er således den længst siddende statsminister efter 2. verdenskrig.

Inden Schlüter blev statsminister, havde vi her i Albertslund besøg af ham. Det må have været omkring 1978. Det var en meget stor oplevelse. Vi holdt mødet i pejsestuen på Birkelundgården. De fleste måtte stå op, der var propfyldt. Vi havde ikke aftalt det på forhånd, men da Schlüter kom ind i lokalet rejse alle sig op og klappede.

Vi fik et interessant foredrag om, hvad det vil sige at være konservativ. Han kunne dog ikke undlade en spids bemærkning om Venstre. Umiddelbart inden var Venstre gået i regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Det var den såkaldte "arbejder bonderegering". Regeringen holdt kun lidt over et år. Det var et stort flop.

I 1982 opgav regeringen Anker Jørgensen at fortsætte. Den socialdemokratiske finansminister udtalte meget ærligt, at vi stod ved afgrundens rand. Poul Schlüter dannede regering bestående af fire borgerlige partier.

Da Schlüter skulle holde sin første åbningstale, stod jeg i kø i to timer for at komme ind på tilhørerpladserne. Nu skulle Danmark holde op med at devaluere kronen og dyrtidsreguleringen skulle stoppe.

I 1981 fik den konservative vælgerforening i Albertslund en hjertelig lykønskning fra statsministeren, fordi vi havde fundet tre mandater ved kommunalvalget.

I 1989 var min kone og jeg med i Bella Centret, hvor vi fejrede, at Poul Schlüter blev 60. Vi var 1000 deltagere. Der blev holdt taler og danset til to orkestre. Det var Johnni Reimer og Shubidua.

Jeg har deltaget i et utal af møder, hvor Poul Schlüter var med. Han er en person, jeg aldrig vil glemme.


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?