5. august 2021
Kenni Flink. Privatfoto
Kenni Flink. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demokratisk underskud fra S et problem for den lokaldemokratiske samtale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demokratisk underskud fra S et problem for den lokaldemokratiske samtale
Debat Albertslund Posten - 06. juli 2021 kl. 05:26
Af Kenni Flink, Kommunalbestyrelsesmedlem for Alternativet

debat Demokrati og borgerinddragelse er et af grundpillerne i Alternativet, og områder der altid skal være i udvikling. For Alternativet ér borgersamlingen i Albertslund en gamechanger, og vi er kisteglade for det lykkedes med reel borgerinddragelse. Men det må hverken blive en sovepude eller give et forkert glansbillede af vores lokaldemokrati.

På det sidste kommunalbestyrelsesmøde før sommerferien, forslog Borgmesteren at økonomiudvalget blev reduceret fra 8 medlemmer, hvor alle partier er repræsenteret (Borgmesterpartiet med 2 medlemmer) til 6 medlemmer fra næste valgperiode.

Som en demokratisk modpol forslog Alternativet derfor at vi udvider kommunalbestyrelsen fra næste valgperiode med 2 medlemmer, grundet 10.000 nye Albertslundere de næste 10 år, samt at vi i forvejen døjer med et af landets laveste valgdeltagelsesprocenter.

Reduktion af Økonomiudvalgets (ØU) medlemmer, hvorfor er det et demokratisk problem?

Økonomiudvalget har i denne valgperiode bestået af alle partier. Næsten alle sager er igennem ØU, før vi i kommunalbestyrelsen færdigbehandler sagerne.

Alle partier sidder ikke i alle udvalg, og har dermed ikke været en del af debatten før sagen ender i ØU.

ØU er et utrolig afgørende og fortroligt rum at være i - særligt for de 7 af 8 partier der ikke er repræsenteret i alle udvalg. Der kan stilles spørgsmål til forvaltningen, vi kan inspirerer hinanden, blive klogere, og vigtigst af alt styrker det den demokratiske samtale når sagerne ender i kommunalbestyrelsen og dermed også kvalificere beslutningsgrundlaget.

Ender en sag i ØU, har et parti også en enestående mulighed for at begære sagen videre til kommunalbestyrelsen til offentlig debat, hvilke i denne valgperiode har været relevant op til flere gange.

Alternativet er derfor stærkt kritiske overfor at reducerer antallet af medlemmer af ØU da det ikke blot amputerer små partiers vidensgrundlag men også skaber et mere ulige grundlag for en konstruktiv og saglig debat, da det kun er borgmesterpartiet der har sin daglige gang på rådhuset og sidder i alle udvalg.

Derfor er repræsentation af alle partier i økonomiudvalget en absolut nødvendighed for et sundt, demokratisk og bredt holdningsmæssigt, repræsentativt Albertslund.


KONTAKT OS

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?