22. oktober 2020
Arkivfoto: Ebbe Rand Jørgensen
Arkivfoto: Ebbe Rand Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bøgetræet har mistet værdi efter beskæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bøgetræet har mistet værdi efter beskæring
Debat Albertslund Posten - 09. juli 2020 kl. 06:11
Af Ebbe Rand Jørgensen, Galgebakken Torv 7-9a, Medlem af Enhedslisten

Kommentar til svaret fra Marie Guldborg om bøgetræet ved Randager.

arrow Læs også: DEBAT: Svar på indlæg om træ ved Randager

Der er skåret dele af nogle store sidegrene ind mod byggeriet. Det ser, som Marie Guldborg bemærker, "ufagligt" ud. Men det giver god mening lave en sådan voldsom beskæring i flere omgange. Det siger en trækyndig gartner, jeg har talt med. Træet skal "forberedes" på at miste flere af sine store sidegrene. På et senere tidspunkt kan man så fjerne de sidste dele af grenene.

Men det bliver så et underligt uharmonisk træ, der mangler en del af kronen. Miljø- og Teknik vil til den tid besigtige træet. Hvad ligger der så i det? Vil de skære yderligere? Tror de at de kan genskabe en harmonisk krone, der så bare er mindre end træets naturlige og oprindelige krone? En umulig opgave.

Uanset hvad så ender træet med at miste en del af sin værdi. Jeg tænker ikke på pengeværdi men træet bliver bare ringere, mister sin skønhed og en del af sin levetid.

Vi er enige om at vi gerne vil have træer, både nyplantede og gamle bevaringsværdige. Træer hører hjemme i byen. Desværre er der mange ting, der kan true byens træer. En af de værste trusler er når træer står et forkert sted i forhold til bygninger. De kan skade bygningerne og være til gene for beboerne hvis de spærrer for lys og udsigt.

Jeg mener at træet ved Randager er et eksempel på dette. Det er simpelthen dårlig planlægning.

Eksemplet er ikke enestående, desværre. Et andet aktuelt eksempel er Hjørnegården. Her står en stor pil tæt ved Herstedvesterstræde. Pilen er i lokalplanen erklæret bevaringsværdig. Også her skal der ligge bygninger tæt på og træet har fået fjernet det meste af en stor sidegren. Og entreprenøren har været nødt til at grave nogle af træets store rødder væk for at få plads til fundamenterne til det nærmeste hus.

Mit håb er at politikere og forvaltning vil tage ved lære at disse uheldige eksempler, når der skal bygges på fængselsgrunden, COOP-grunden og alle de andre steder.

arrow DEBAT: Hærværk med motorsav ved Randager
29. juni 2020 kl. 08:15 Opdateret: kl. 08:19

KONTAKT OS

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?