5. maj 2021
Nils Jul Gjerlev. Privatfoto
Nils Jul Gjerlev. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Albertslund stadig børnenes by?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Albertslund stadig børnenes by?
Debat Albertslund Posten - 17. april 2021 kl. 16:35
Af Nils Jul Gjerlev, medlem af kommunalbestyrelsen, Det Konservative Folkeparti

debat Kommunalbestyrelsesmødet i april var på alle måder en trist aften for vi, som ønsker at skaber gode rammer for børne- og familielivet i Albertslund.

arrow Læs også: BUPL: Store daginstitutioner behøver ikke være et problem

I tilknytning til udbygningen af kommunens kapacitet på dagtilbudsområdet, havde vi i Det Konservative Folkeparti rejst forslag om, at forældre til vuggestuebørn, i lighed med hvad der er muligt i over 50% af landets kommuner, skulle have mulighed for at få tilskud til pasning af eget barn.

Desværre nød vores forslag kun opbakning fra Venstre, Radikale Venstre og Alternativet.

Når man lyttede til debatten, kunne man forstå på modstanderne, at man ikke havde tillid til, at forvaltningen vil kunne vurdere forældrenes danskevner, som er et af de grundlæggende krav for at komme i betragtning. Ligeledes mente man ikke, at det var rimeligt at yde tilskud til forældrene for pasning af deres eget barn, uagtet at de samme forældre ville få 128.000 kr. i årligt tilskud, hvis de benyttede en vuggestueplads. Med det foreslåede tilskud på 7.000 kr. pr. måned ville kommunen have en besparelse pr. barn på 44.000 kr. årligt.

Fra Socialdemokrat Marianne Burchall, der er formanden for børne- og skoleudvalget, gik kritikken bl.a. på, at det ville være at sende kvinderne tilbage til kødgryderne.

Senere på aften gik det så fra skidt til værre, da vi skulle sætte rammerne for de kommende daginstitutioner kommune står overfor at skulle opføre.

Fra forvaltningens side var der lagt op til at bygge kæmpe institutioner med plads til 110-150 børn. Til sammenligning har de tre senest opførte institutioner i kommunen plads til 100 børn. Der var i kommunalbestyrelsen generelt stor modstand mod at opføre så store institutioner lige med undtagelse af Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti, som alene bakkede op om indstillingen.

Denne blev derpå vedtaget med det snævreste mulige flertal, ligesom at samme flertal forkastede et forslag fra Dansk Folkeparti, som gik på at sætte grænsen på 100 børn.

Der går ikke en dag, hvor Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti ikke profilerer sig på, at de vil det bedste for børnene i Albertslund.

Efter min opfattelse har de dog en meget snæver forståelse af, hvad det bedste er for det enkelte barn. Vurderet på aftens møde skal et børneliv for de 0-2-årige leves i en kæmpe institution frem for i en tæt og tryg relation med mor eller far.

I Det Konservative Folkeparti kunne vi ikke være mere uenig. "Vi vil noget andet"

arrow Børnepasning splitter politikerne
28. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:29
arrow DEBAT: Kære kommunalbestyrelse
23. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:04
arrow DEBAT: SF i desperat flugt fra deres egen politik
22. april 2021 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:06

KONTAKT OS

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?