19. oktober 2021
Nikolaj Kristian Carlsen. Privatfoto
Nikolaj Kristian Carlsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vil du ansætte en overkvalificeret i din butik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vil du ansætte en overkvalificeret i din butik?
Debat Albertslund Posten - 19. september 2021 kl. 06:50
Af Nikolaj Kristian Carlsen, Nyvej 31, st. tv.

DEBAT Spørgsmålet er om butikschefen vil ansætte en ledig, som udannelsesmæssigt og evt. erfaringsmæssigt er overkvalificeret til stillingen som kasseassistent. Man behøver ikke at være professor i de højere mysterier, for at kunne se, at butikschefen vil overveje om en overkvalificeret ledig ikke vil forsvinde, så snart et mere spændende job dukker op.

Det er klart, at man tager en uddannelse for at bringe den i spil på arbejdsmarkedet, men desværre er det ofte også svært at lande i det første job, som bare nogenlunde svarer til ens uddannelsesniveau. Det er et tiltalende træk, hvis den ledige er indstillet på at tage et job - også når det gælder et ufaglært og som ikke nødvendigvis svarer til ens drømme og forhåbninger. Vi har mange dagligvarerbutikker i Albertslund, som Føtex, Kvickly og Aldi i Albertslundcentret, og SuperBrugsen og Netto i Vestcentret til Fakta i Trippendalscentret - for blot at nævne nogle stykker, hvor der en gang imellem må være ledige stillinger.

Så jeg vil stille spørgsmålet til butikscheferne i Albertslund: Er du villig til at ansætte en akademiker, en professionsbachelor, en HK'er eller en håndværker i kasselinjen eller til at udføre forefaldende butiksarbejde?

Efterhånden har jeg hørt mange historier om mennesker der tog en uddannelse og af forskellige grunde ikke landede i et tilsvarende job, og at det f.eks. tog fem år for en universitetsuddannet fra han begyndte at søge under sit 'niveau' til at han fik et rengøringsjob. Arbejdsgivere skal jo også være villige til at ansætte og give en en chance for at jobjagten lykkes - og det er ikke altid lige let, hvis man er overkvalificeret. Og så kræver det selvfølgelig, at den ledige er motiveret indefra (sig selv) til at tage jobbet, og det som det medfører, for der er ikke nogen der gider ansætte en umotiveret medarbejder.

Fra offentlig side må vi arbejde for, at det bliver muligt at blive omskolet via erhvervsrettede uddannelser til job ude i virkeligheden, også selvom man har en uddannelse i forvejen, hvis man har været ledig over en længere periode. Det vil jeg arbejde for bliver muligt, hvis jeg bliver valgt til kommunalbestyrelsen i Albertslund, for den enkelte er tjent med at have et arbejde, og det er samfundet også.


KONTAKT OS

Rejser du til udlandet i år?