26. februar 2021
Vinie Hansen. Arkivfoto
Vinie Hansen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Varmetab i kældrene på Galgebakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Varmetab i kældrene på Galgebakken
Debat Albertslund Posten - 21. februar 2021 kl. 10:58
Af Vinie Hansen. Formand VA's bestyrelse

Kære Benny Klausen
Tak for dit store engagement i Galgebakken renovering, som du skriver om i dit debatindlæg den 29. januar 2021.

arrow Læs også: DEBAT: Bo-Vest livscyklus

Det er helt rigtigt, at vores undersøgelser af boligerne på Galgebakken viser, at den fugt, der findes i krybekælderen ikke bevæger sig op gennem terrænkonstruktionen og skaber skimmel i boligen. Men din påstand om, at vi ikke isolerer mellem boligen og krybekælder, er ikke rigtig, og vi opvarmer altså heller ikke kælderen.

Det, du påpeger som opvarmning, er varmetabet fra boligen, der afgives til kælderen, hvilket er to forskellige ting. Varmetabet er via en række tiltag, et lag termobeton oven på krybekælderdækket og en membran herover, begrænset mest muligt og på en måde, så konstruktionen ikke bliver for kold i de kritiske punkter. Samtidig giver den samlede løsning i helhedsplanen store besparelser på varmen. Vi regner med ca. en halvering af energiforbruget, afhængig af boligtype ml. ca. 2.000 og 5.000 kr./år.

Din løsning med at efterisolere krybekælderloftet er blevet undersøgt til bunds af flere eksperter, herunder Albertslund Kommune. Resultatet viser, at det ikke er en mulig løsning. Den vil skabe risiko for skimmeludvikling de steder, hvor der er kuldebroer i konstruktionen. Samtidig er den mange steder slet ikke fysisk mulig at gennemføre, fordi der er for lav arbejdshøjde i krybekælderen. Endelig er løsningen ikke rentabel.

Lige nu er vi færdige med den første prøvebolig, et gårdhus, som overvåges for fugt- og temperaturforhold med 10 forskellige målere, bl.a. 2 målere i ydervæggene og 2 målere i krybekælderen. Resultaterne ser fornuftige ud.

Til april flytter en familie ind, så boliger også kan følges, mens den er beboet.

Forinden bliver de øvrige beboere inviteret til åbent hus for at se den nye bolig på en måde, der lever op til de gældende coronarestriktioner.


KONTAKT OS

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?