4. juni 2020
Stefan Kai Nielsen/Ekko
Foto: Stefan Kai Nielsen/Ekko
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar til Benny Klausen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar til Benny Klausen
Debat Albertslund Posten - 28. februar 2020 kl. 10:40
Af Vinie Hansen, fmd. for VA, Tømmerstræde 3
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Benny. Jeg skal ikke blande mig i formandsvalget på Galgebakken, men jeg vil gerne blande mig i diskussionen om renoveringen og den helhedsplan, som er på vej.

Du skriver i overskriften, at "Bo-Vest famler i blinde". Det er bestemt ikke mit indtryk.

:Bo-Vest har gang i den nødvendige og vanskelige proces, som skal lede frem til den mest optimale, tekniske og energirigtige løsning, som teknikerne kan anbefale, og som beboerne vil betale.

Det sker i samarbejde mellem byggeafdelingen, rådgiverne og andre teknikere samt de beboervalge repræsentanter for beboerne på Galgebakken.

Den endelige løsning skal også godkendes af beboerne.

I det følgende vil jeg forholde mig til nogle af dine andre påstande.

Du skriver, at det første prøvehus var fyldt med byggetekniske fejl. Jeg vil nærmere sige, at vi erfarede med prøvehusene, at den helhedsplan som opnåede renoveringsstøtte til gennemførelse i år 2012 ikke var tilstrækkelig til at løse skimmelproblematikken i Galgebakken.

Den erfaring betød, som du ved, at Landsbyggefonden satte en ekstern gransker til at gennemgå helhedsplanen og komme med anbefalinger til, hvordan man bedst kunne komme Galgebakkens skimmel til livs.

Derfor er vi nu, med udgangspunkt i Landsbyggefondens anvisninger, ved at forberede en renovering, der også indeholder efterisolering af tunge og lette ydervægge, etablering af en tæt membran mod krybekælder og en løsning, der kan sikre, at kulden fra den kolde krybekælder ikke afkøler den øvrige konstruktion til et niveau, hvor der er gunstige vækstvilkår for skimmel.

På informationsmødet 25. november 2019 præsenterede de tekniske rådgivere, som er tilknyttet helhedsplanen, at hovedårsagen til, at den løsning med efterisolering under krybekælderdækket, som du taler for, ikke kan anbefales, er, at løsningen ikke vil løse skimmelproblemstillingen.

Det er også grunden til, at Landsbyggefondens eksterne gransker ikke har anbefalet 'din' løsning, men den løsning, der nu udføres i et nyt prøvehus.

Hverken Bo-Vest eller Landsbyggefonden er altså enige med dig i, at isolering af loftet i krybekælderen er den rigtige løsning. Den vil ikke løse skimmelproblemstillingen.

Den løsning, teknikerne anbefaler som en løsning på skimmelproblemerne, kræver dispensation fra Albertslund Kommune til 3 ud af de 10 boligtyper, der findes i Galgebakken. Den dispensation får Bo-Vest kun, hvis vi kan påvise, at der ikke findes et bedre rentabelt alternativ..

Landsbyggefonden støtter den løsning, som den eksterne gransker har anvist. Landsbyggefonden kunne i princippet også yde støtte til en efterisolering under taget i krybekælderen, hvis det var den økonomisk mest fordelagtige løsning og en løsning på skimmelproblemstillingen. Det er det ikke.

Jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde med beboerrepræsentanterne for Galgebakken.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?