6. maj 2021
28ALP Vinie Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar til Benny Klausen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar til Benny Klausen
Debat Albertslund Posten - 22. april 2021 kl. 05:43
Af Vinie Hansen, formand for Bo-Vest:
arrow Læs også: Debat: Bo-Vest varmer op

Den løsning, der udføres i Galgebakken vurderes at være den bedst mulige i forhold til områdets konkrete problemstillinger. Mange alternative løsninger er blevet afsøgt og disse er også præsenteret for beboerne.

Galgebakkens beboere kommer ikke til at betale mere for varmen, end de gør i dag. Tværtimod står alle beboere til at få en betragtelig besparelse på varmeregningen. Når du skriver, at den planlagte løsning bliver dyr for beboerne i Galgebakken, er det fordi, du mener, at beboerne vil kunne spare mere, end de har udsigt til med en anden og bedre isolerende løsning. Der er undersøgt alternative løsninger. Fælles for alle disse løsninger er, at de enten ikke vil løse Galgebakkens skimmelproblem eller, at de økonomiske omkostninger ved løsningerne er så store, at besparelsen på varmeregningen på ingen måde står mål med den huslejestigning, der skal til for at finansiere løsningerne.

Derpå skriver du, at der udføres dyre tiltag på de øvrige bygningsdele for at kompensere for det varmetab, der er til krybekælderen.

Ved den eksterne granskning af Galgebakken blev det klart, at skimmel i boligerne skyldes en række forskellige faktorer. Det er nu dem, vi arbejder på at komme til livs. Et kendt problem er for eksempel de kolde, tunge ydervægge. De bliver nu isoleret, som det foreskrives af det gældende bygningsreglement. Også vinduer og døre er et kendt problem. De udskiftes, hvilket også sker efter det gældende bygningsreglement.

I byggesagen bliver det ligeledes foreslået at udskifte taget, da man især i rækkehusene alligevel er inde og arbejde med halvdelen af tagfladen i forbindelse med arbejder på tagkrone og ovenlysvinduer. Også her er det et kendt problem, at tagene i nogle tilfælde, er fejlbehæftede med utætheder, opfugtet isolering mv.

Samtidig er tagenes forventede levetid opbrugt ved helhedsplanens afslutning. I stedet for at stille alle stilladserne op igen, og genere beboerne endnu en gang, få år efter den nuværende helhedsplans afslutning, bliver arbejdet med at udskifte tagene derfor gjort nu.


KONTAKT OS

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?