26. september 2020
Vinie Hansen.
Vinie Hansen.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar til Benny Klausen om renovering af Galgebakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar til Benny Klausen om renovering af Galgebakken
Debat Albertslund Posten - 20. januar 2020 kl. 17:35
Af Vinie Hansen, formand i Vridsløselille Andelsboligforening

Kære Benny!

Du skriver i Albertslund Posten den 14. januar, at BO-VEST ikke vil oplyse udgiften til opvarmning af krybekælderen. På renoveringshjemmesiden Galgebakken-renovering.dk er der 20. december publiceret en nyhed om det forventede varmeforbrug i boligerne efter renoveringen. Her kan du læse, at selvom huslejen i Galgebakken kommer til at stige, som følge af renoveringen, vil udgifterne til varme falde. I f.eks. en A2 bolig vil huslejen stige fra 3465 kroner pr. måned til 4054 kr. pr. måned. Til gengæld er det forventet, at varmeudgiften vil falde fra de 650 kroner, der nu i gennemsnit bliver brugt på varme pr. måned i en A2-bolig, til 468 kroner om måneden efter renoveringen. Dette varmeforbrug er det fulde varmeforbrug. Tallene er altså inkl. det varmetab, der er gennem krybekælderdækket. Der vil ikke være varmeudgifter udover det.

arrow Læs også: DEBAT: Svar til Vinie Hansen om Galgebakken

Hvis det, du spørger om, i virkeligheden er hvor stor en del af varmeudgiften, der går til varmetabet til krybekældrene, og hvor meget beboerne ville kunne spare i varme, hvis krybekælderdækket blev kraftigere isoleret, er det ikke så simpelt at regne ud. Der er mange ubekendte i alternativet til den løsning, der for nuværende ser ud til at være den bedste løsning til, at det bare lige kan prissættes. Prisen for et mindre varmetab til kælderen vil være en huslejestigning til yderligere isolering, som Landsbyggefonden pt. ikke vil finansiere. Derfor søger vi en løsning, som i størst muligt omfang løser Galgebakkens problemer til en husleje, som beboerne kan og vil betale.

Undersøgelserne af, hvilken løsning, der samlet set er den bedste, er vi ikke helt færdige med. Rådgiverne er lige nu i gang med projekteringen. Det betyder, at de tilknyttede eksperter regner og tester en række forskellige løsningsforslag. Deriblandt et, der ligner det, du har fremlagt. Den vurderingsproces vil løbe helt frem til, vi sender projektet i udbud.

Vridsløselille Andelsboligforening – og BO-VEST – har stort fokus på klimaet. Og der er ingen tvivl om, at Galgebakkens helhedsplan – selv med varmetabet til kælderen – gør Galgebakkens boliger mere klimavenlige.

Selv hvis vi ville, var det ikke et emne, vi kunne komme udenom: Bygningsreglementet stiller en række krav til energiforbruget efter en renovering af Galgebakkens omfang. De krav skal vi leve op til for at kunne opnå en byggetilladelse for gennemførelsen af helhedsplanen.

Den løsning, vi lige nu arbejder med, kræver en dispensation fra bygningsreglementet af Albertslund Kommune. Dispensationen kan kun gives, hvis det kan dokumenteres, at der ikke findes en anden rentabel løsning, der kan leve op til bygningsreglementets krav. Derfor er vi – som sagt – stadig i gang med at undersøge mulige alternativer.

Jeg kan derfor forsikre dig om, at alle mulige løsninger bliver afprøvet. Den løsning, der i sidste ende udføres, vil have den rigtige sammenhæng mellem energiforbrug og anlægsomkostning. Og vigtigt at huske, udviklingen af den endelige løsning sker i samarbejde med de beboervalgte repræsentanter i helhedsplanudvalget. I sidste ende skal helhedsplanen og den huslejestigning, den vil medføre godkendes af Galgebakkens beboere.

Du skriver også, at Galgebakken kan blive tvunget til at finde et andet boligselskab til at administrere jeres boliger. Her bliver jeg nødt til at oplyse dig om, at Galgebakken ejes af Vridsløselille Andelsboligforening. Og et skifte af administrationsselskab er derfor ikke noget Galgebakken selv kan beslutte, men et anliggende for Vridsløselille Andelsboligforenings generalforsamling.


KONTAKT OS

Har debatten om sexisme taget overhånd?