20. september 2020
Træet på grunden ved Randager. Foto: Ebbe Rand Jørgensen
Træet på grunden ved Randager. Foto: Ebbe Rand Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar på indlæg om træ ved Randager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar på indlæg om træ ved Randager
Debat Albertslund Posten - 01. juli 2020 kl. 06:46
Af Marie Guldborg, afdelingschef for Miljø & Teknik i Albertslund Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ebbe Rand Jørgensen undrer sig i et indlæg her på Albertslund Postens debatside over beskæring af et bevaringsværdigt træ ved Randager. Jeg vil starte med at understrege, at der ikke bør være tvivl om, at vi i Albertslund Kommune lægger stor vægt på og går langt for at passe på og bevare træer. Det flotte bøgetræ på Stensmosegrunden ved Randager er netop i lokalplanen udpeget som bevaringsværdigt, fordi det er et flot træ med en karakteristisk krone. Der er hos bygherre på Stensmosegrunden stor forståelse for træets værdi, og beskæring af træet er derfor foregået - og foretaget professionelt - efter aftale med Albertslund Kommune ovenpå en fælles besigtigelse.

arrow Læs også: Debat: Bøgetræet har mistet værdi efter beskæring

Beskæringen er foretaget som et minimum af hensyn til byggeriet, og kan derfor godt se underlig og "ufaglig" ud. Imidlertid vil der, når byggeriet er videre og årstiden er mere passende, blive foretaget endnu en besigtigelse, som skal handle om, hvordan træet kan beskæres for så vidt muligt at bevare sin karakteristiske form.

Albertslund Kommune har tillid til samarbejdet med bygherren og til at dialogen om træet vil fortsætte i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelse om, at træet er bevaringsværdigt.

Ebbe Rand Jørgensen udtrykker desuden bekymring for bevaringsværdige træer på Fængselsgrunden. Det er der ikke er grund til. Freja Ejendomme er statens selskab til salg af statens ejendomme og har ganske ambitiøse planer for grunden. Planer, som også vil tage højde for de værdier, der allerede er på grunden i form af blandt andet store, gamle træer og to regnvandsbassiner.

Freja Ejendomme har tidligt kontaktet Albertslund Kommune for i tæt dialog at have øje for værdierne på stedet, og i hvilket omfang de vil kunne bevares - eller forbedres - i et fremtidigt projekt. Såvel kommunen som Naturgruppen er både opmærksomme og involveret i Freja Ejendommes overvejelser om beskrivelse af det projekt, som skal formuleres og til sin tid være grundlag for en lokalplan for Fængselsgrunden.

Der kan være forskellige opfattelser af, hvad der er bevaringsværdigt, og det er formentlig ikke alt, som vil kunne bevares, men Albertslund Kommune er opmærksom - både når det angår fængselsgrunden og i forbindelse med andre byudviklings- og byggeprojekter.

arrow DEBAT: Hærværk med motorsav ved Randager
29. juni 2020 kl. 08:15 Opdateret: kl. 08:19

KONTAKT OS

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?