8. maj 2021
Lene Rygaard Jessen, Enhedslisten Albertslund. Arkivfoto
Lene Rygaard Jessen, Enhedslisten Albertslund. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Stop udledning af Coli i Øresund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Stop udledning af Coli i Øresund
Debat Albertslund Posten - 22. maj 2020 kl. 12:25
Af Lene Rygaard Jessen, Enhedslisten Albertslund

Albertslund Kommune er, via HOFOR, meddelagtig i udledning af omfattende mængder af urenset spildevand med colibakterier, i Øresund, svarende til 193 fyldte svømmehaller!

arrow Læs også: Digitale målere sladrer om kloakvand, der stikker af

Her til morgen fremgik det af TV2, at der på grund af byggeri i København lukkes op for spildevandet fra søndag og fem dage frem! Albertslund udleder ikke selv denne vej, men er i kraft af bestyrelsespost ansvarlig.

Efter min bedste overbevisning kan det ikke være rigtigt at Albertslund Kommune eller kommunens repræsentanter billiger et så omfattende miljøsvineri, og Enhedslisten opfordrer på det kraftigste til at såvel borgmesteren som vores repræsentant i bestyrelsen arbejder på at afværge udledningen.

Udledningen af den massive mængde spildevand med coli vil dels ødelægge en stor del af det fine havmiljø i Øresund, og dels står vi lige foran en sommerferie, hvor vi alle er nødt til at tilbringe størstedelen af vores ferie ved de danske badestrande, hvis vi vil have en dukkert.

Timingen er altid dårlig for et sådant projekt, men Danmarks Naturfredningsforening gør opmærksom på at det lige nu er et ekstra kritisk tidspunkt på grund af algevækst, og på at det vil have konsekvenser for dyrelivet.

Enhedslisten håber at Albertslund Kommune vil henvende sig til ansvarlige myndigheder og få stoppet/ændret planen om udledningen.

arrow K og S bag forslag til ny spildevandskurs
20. januar 2021 kl. 04:37 Opdateret: kl. 15:48
arrow Skånsomt fangede fisk får statskontrolleret mærke
24. oktober 2020 kl. 05:31 Opdateret: kl. 16:40

KONTAKT OS

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?