4. juni 2020
Lene Rygaard Jessen, Enhedslisten Albertslund. Arkivfoto
Lene Rygaard Jessen, Enhedslisten Albertslund. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Stop udledning af Coli i Øresund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Stop udledning af Coli i Øresund
Debat Albertslund Posten - 22. maj 2020 kl. 12:25
Af Lene Rygaard Jessen, Enhedslisten Albertslund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Albertslund Kommune er, via HOFOR, meddelagtig i udledning af omfattende mængder af urenset spildevand med colibakterier, i Øresund, svarende til 193 fyldte svømmehaller!

arrow Læs også: DEBAT: Helsingør hælder også urenset spildevand i Sundet

Her til morgen fremgik det af TV2, at der på grund af byggeri i København lukkes op for spildevandet fra søndag og fem dage frem! Albertslund udleder ikke selv denne vej, men er i kraft af bestyrelsespost ansvarlig.

Efter min bedste overbevisning kan det ikke være rigtigt at Albertslund Kommune eller kommunens repræsentanter billiger et så omfattende miljøsvineri, og Enhedslisten opfordrer på det kraftigste til at såvel borgmesteren som vores repræsentant i bestyrelsen arbejder på at afværge udledningen.

Udledningen af den massive mængde spildevand med coli vil dels ødelægge en stor del af det fine havmiljø i Øresund, og dels står vi lige foran en sommerferie, hvor vi alle er nødt til at tilbringe størstedelen af vores ferie ved de danske badestrande, hvis vi vil have en dukkert.

Timingen er altid dårlig for et sådant projekt, men Danmarks Naturfredningsforening gør opmærksom på at det lige nu er et ekstra kritisk tidspunkt på grund af algevækst, og på at det vil have konsekvenser for dyrelivet.

Enhedslisten håber at Albertslund Kommune vil henvende sig til ansvarlige myndigheder og få stoppet/ændret planen om udledningen.

arrow 10 mia. liter urenset spildevand sendt ud ved kendt badestrand
01. juni 2020 kl. 08:31 Opdateret: kl. 10:43
arrow Hofor leder efter alternativ til spildevandsudslip i Øresund
28. maj 2020 kl. 06:15 Opdateret: kl. 06:16
arrow Venstre vil kulegrave national udledning af spildevand
28. maj 2020 kl. 06:10 Opdateret: kl. 06:12

KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?