4. april 2020
Lene Rygaard Jessen.
Lene Rygaard Jessen.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skal der flere elever i klasserne, SF?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skal der flere elever i klasserne, SF?
Opdateret 17. februar 2020 kl. 09:36
Debat Albertslund Posten - 17. februar 2020 kl. 09:27
Af Lene Rygaard Jessen, Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg undrer mig helt vildt over SF og De Radikale! SF turnerer rundt med minimumsnormeringer og begge partier siger de vil slås for skolen og går ind for lavere klassekvotienter. Men når der så viser sig en mulighed for at gennemføre det i praksis, så vil de ikke. I hvert fald ikke i Albertslund.
Sidste år var der 274 (+ 7 man ikke har hørt fra) børn der ønskede at starte i børnehaveklasserne, i år er tallet 267 (+ 18 børn man ikke har hørt fra). Det er altså tvivlsomt om antallet overhovedet er faldet. Alligevel indstillede forvaltningen at antallet af klasser skulle sættes ned fra 12 til 11 klasser.
På kommunalbestyrelsesmødet d. 11/2 stillede de konservative et forslag om at oprette et ekstra spor, så der blev 12 børnehaveklasser til næste år - lige som der er i år -i stedet for 11. Det ville betyde en klassekvotient på omkring 22 på 3 af kommunens 4 skoler i stedet for 25 eller højere.
Nils Juel Gerlev (C) fremlagde forslaget: “Det handler også om hvad vi forstår ved at være en børnekommune. De nye 0-klasser skal efter de konservatives synspunkt have en bedre start end der er lagt op til.. det handler om helt fra begyndelsen at få skabt nogle fællesskaber, hvor den enkelte ikke bliver glemt i mængden, og hvor vi giver skolens personale mulighed for at lykkes med deres arbejde... I model 6 (foreslået af C) har vi en model, hvor klassekvotienterne ikke bliver presset til det yderste, hvilket vi finder særligt problematisk i forhold til Herstedøster skole.” Det er vi, i Enhedslisten, helt enige i.
Ø, Å, V, C og O, ialt 9 af de 21 medlemmer af kommunalbestyrelsen kunne godt finde ud af at stemme for de konservatives forslag. A og F med i alt 11 stemte imod - og den enlige radikale undlod. Hvis blot SF også havde stemt for, så var forslaget blevet vedtaget.
Hediye Temiz (B) fremlagde ikke et eneste argument for sit synspunkt. SF talte og talte, men det var svært at høre hvad der egentligt var argumentet. SF blev spurgt direkte om de ikke mener det har nogen konsekvens om der starter 21 eller 25 elever i en klasse. Det var de ude af stand til at svare på - de valgte i hvert fald at undlade at svare.
SF har tilsyneladende fået så meget ro på, at de er gået helt i stå.


KONTAKT OS