18. maj 2021
Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
Foto: Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: SF i desperat flugt fra deres egen politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: SF i desperat flugt fra deres egen politik
Opdateret 22. april 2021 kl. 17:06
Debat Albertslund Posten - 22. april 2021 kl. 17:00
Af Kenni Flink (Alt.) og Helge Bo Jensen (Enh.), medlemmer af kommunalbestyrelsen:

Leif Pedersen fra SF prøver at bortforklare hvorfor SF på sidste kommunalbestyrelsesmøde stemmer imod sin egen politik og forpasser en klokkeklar mulighed for at sætte en bremse på tendensen til større og større daginstitutioner. Man siger, at angreb er det bedste forsvar, men hvad var svaret på spørgsmålet, Leif?

arrow Læs også: BUPL: Store daginstitutioner behøver ikke være et problem

Er SF i Albertslund uenig med partiet på landsplan når man stiller forslag om at børneinstitutioner som udgangspunkt ikke må være større end 100 børn? Med Jacob Marks ord:

"Vi har set en tendens de sidste mange år, hvor daginstitutionerne er blevet større og større, og man snakker om megainstitutioner. Vi vil gerne skabe nogle trygge omgivelser og miljøer, hvor børnene kan trives."

I stedet fortæller Leif at Ø og Å (sammen med SF og alle øvrige partier) stemte for et scenarie med opførelse af en institution med 180 børn på et tidligere møde. Leif "glemmer"at fortælle at sagen handlede om hvorvidt de to udtjente og skimmelplagede dele af Brillesøen skulle renoveres eller nybygges. Som der står i indledningen:

"Det skal besluttes om Brillesøen fortsat skal renoveres eller om de eksisterende bygninger skal rives ned og erstattes af en ny institution eller en længerevarende genhusning i pavilloner".

En renovering forventedes kun at holde 10 år og en genhusning er dyr og håbløs - så alle var enige om, at der skulle nybygges. Vi kan love at slagsmålet om institutionens størrelse eller opdeling langtfra er slut endnu. Den er slet ikke startet. Som der står i materialet:

"Ønskes vuggestue og børnehave fordelt over to bygninger, vurderes dette at medføre et yderligere arealtillæg, samt øget driftsomkostning i forhold til blandt andet tekniske installationer."

Det går vi i Enhedslisten og Alternativet naturligvis ind for også i dette tilfælde. Spørgsmålet er: Hvad arbejder SF for?

Leif Pedersen taler om fleksibilitet og om at tage stilling fra sag til sag - og det lyder jo tilforladeligt. Men hvorfor er det altid teknik, økonomi og effektivitet det handler om? Hvor er de pædagogiske argumenter og hensynet til børnene? Skal der ikke være en grænse for fleksibiliteten?

Er det Leif Pedersen eller Jakob Marks version af SF der køres efter i Albertslund Kommune, og hvad kan vi regne med fremover?

arrow Børnepasning splitter politikerne
28. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:29
arrow DEBAT: Kære kommunalbestyrelse
23. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:04
arrow DEBAT: Vi skal ikke have flere store institutioner
21. april 2021 kl. 05:04 Opdateret: kl. 08:09

KONTAKT OS

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?