5. august 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Radiogrunden skal være Vestskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Radiogrunden skal være Vestskov
Debat Albertslund Posten - 09. juli 2021 kl. 09:03
Af Thor Hansen, bestyrelsesmedlem i Galgebakkens afdelingsbestyrelse

debat Åbent brev fra Galgebakkens beboermøde til kommunalbestyrelsen i Albertslund. Udtalelsen er vedtaget på Galgebakkens beboermøde 15. juni

Galgebakkens beboermøde hilser med tilfredshed, at Radiogrunden ikke det næste lange stykke tid kan overføres fra land- til byzone med henblik på bebyggelse. I den gældende lokalplan står, at området skal anvendes til teleformål.

Det har hele tiden været meningen, at området skulle overgå til Vestskov, når det ikke længere blev brugt til teleformål. Tiden er nu til, at dette bliver til virkelighed og Radiogrunden bliver en del af Vestskoven.

Det gør sig gældende, at Vejdirektoratet har skullet tilvejebringe erstatningsskov efter skovloven, da Frederikssundsmotorvejens forlængelse i nordkanten af Vestskoven blev gennemført for nogle år siden. Det var ca. 18 ha. Erstatningsskov, Vejdirektoratet skulle tilvejebringe. Noget (8-10 ha.) er allerede blevet plantet i Egedal Kommune lige på den anden side af kommunegrænsen, men de skylder stadig 6-8 ha. Det er indlysende, at Vejdirektoratet opfylder sine lovmæssige forpligtigelser ved at erhverve Radiogrunden og overdrage den til Naturstyrelsen. Herefter kan der omsider deklareres fredskovspligt for området.

Vi opfordrer Albertslund Kommune til at gå i forhandling med de nuværende ejere (Pensionsselskaber), Vejdirektoratet og Naturstyrelsen om overgang til Vestskov. 5 af områdets ca. 6 ha. Er allerede skovbevokset og tilslutningen til Vestskoven vil derfor være enkel og simpel.

Vestskoven og dens natur betyder særdeles meget for Galgebakkens beboere, hvor mange dagligt går tur, eller cykler. Der er et åbenlyst behov for mere natur og skov på vestegnen til børn og voksnes brug. Padder, insekter og andet dyreliv kan også få god gavn af et sammenhængende skovområde der kan forbinde vådområdet vest for radiomasten med stensøen.

Som naboer til Vestskoven og radiogrunden udtaler Galgebakkens beboermøde sin klare støtte til at gøre radiogrunden til Vestskov.


KONTAKT OS

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?