8. april 2020
Henning Lindhardt.
Henning Lindhardt.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nye udligningsordninger vil næppe ændre meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nye udligningsordninger vil næppe ændre meget
Debat Albertslund Posten - 18. januar 2020 kl. 16:47
Af Henning Lindhardt, Kvædehaven 24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som det fremgår af AP`s hjemmeside er debatten om de kommunale udligningsordninger i fuld gang. Udgangspunktet er, at alle kommuner er utilfredse med de nuværende ordninger. De kommuner der netto modtager penge synes, at de får for lidt og de kommuner, der netto betaler penge mener, at de betaler for meget.
De nuværende udligningsordninger er i stort omfang et kompromis mellem Venstre og Socialdemokratiet. I Venstre er man rigtig glade for de mange penge, der strømmer fra det østlige til det vestlige Danmark. Det er de fordi Venstre har rigtig mange vælgere i Jylland og dermed også mange borgmesterposter. Til gengæld er Socialdemokratiet ganske tilfredse med den såkaldte hovedstadsudligning. Den flytter nemlig penge fra de nordlige til de vestlige kommuner i hovedstadsområdet. Der går således betydelige pengestrømme øst/vest mellem Sjælland og Jylland og nord/vest i hovedstadsområdet.
De nye udligningsordninger vil næppe ændre ret meget på ovennævnte principper. Status bliver derfor, at alle fortsat er utilfredse.

arrow Læs også: Borgmester retter kritik af Lolland-kollega: Tal om udligning er 'decideret langt ude'

KONTAKT OS