7. marts 2021
Claus Rasmussen. Arkivfoto
Claus Rasmussen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ny klub fremfor en ulovlig løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ny klub fremfor en ulovlig løsning
Debat Albertslund Posten - 22. februar 2021 kl. 05:49
Af Claus Rasmussen, Spidskandidat for Venstre Albertslund

Kære politiske kollegaer, husk at holde afstand mens I er i gang ved håndvasken og brug godt med sprit.

arrow Læs også: DEBAT: Det var AMC, men hvad bliver det næste?

For lukningen af AMC blev reelt besluttet tilbage i april 2018 af et stort flertal (A, F, B, V, C).

I forbindelse med igangsætningen af Hyldagerprojektet blev det besluttet, at Albertslund Motorsports Center skulle have en ny placering. At den nye placering ikke var en del af beslutningen på daværende tidspunkt, var en stor fejl. Som bekendt har man siden da forsøgt at finde en ny placering uden succes. Senest i 2020 med en placering på Stadion der medførte voldsom kritik og protester.

Nu efter 3 år skulle partierne i sidste uge vælge mellem forskellige løsningsforslag, der på ingen måde levede op til intentionerne fra 2018 om at finde en ny placering.

Venstre mente ikke, at forslaget om at AMC kunne fortsætte på den nuværende placering var et seriøs bud, da den vil være ulovlig. Løsningen er underkendt af advokater og erhvervsministeriet forventes at nedlægge veto mod en ny lokalplan. Så det er at stikke blår i øjnene på de unge mennesker og skuffelsen vil blive endnu større, når klubben efter en kort periode bliver tvangslukket. Og så står vi der igen!!

Samtidig vil forslaget medfører store ekstraomkostninger for kommunen. Det være sig for kontraktbrud på jordkørsel fra letbanen til støjsikring af området på ca. 1.1 Million om måneden samt værditab på projektet.

Undskyld mig, men det har vores kommune ikke råd til. Hvordan kan man fyre så mange millioner af på noget som med stor sandsynlighed vil blive erklæret ulovligt? Det vil blive et kæmpe tab for kommunekassen og dermed os alle sammen. Hvor tænker man at de penge skal komme fra?

Venstre er ikke indstillet på at tage pengene fra hverken de ældre eller andre børn og unge.

Vi har en række alvorlige opgaver i kommunen der står i kø for at blive løst her og nu, såsom den håbløse skimmelsvamp situation på institutionsområdet.

Sidst men ikke mindst, venter et antal borgere på at trafikstøjen fra motorvejen og jernbanen bliver reduceret. Derfor forventes det, at naboerne klager til ankestyrelsen såfremt AMC bliver liggende.

I Venstre erkendte vi præmissen og stemte derfor for en ny klub. En klub med et klubtilbud der ikke dækkes i dag og som kan tiltrække flere unge. Arbejdet med hvordan rammerne skal være for klubben skal nu i gang og i Venstre ser vi gerne, at AMC bliver en del af den nye klub i det omfang at det er muligt sammen med andre spændende tilbud som interesserer nutidens unge. Venstre opfordrer således AMC til at tage del i udformningen af det kommende klubtilbud.

Og til dem ved håndvasken, så tag lige en snak sammen om hvordan I sammen med Borgmesteren har nedlagt en boldklub og Fritidshjemmet Kærnehuset som Venstre kæmpede imod. Husk at CV'et altid skal være opdateret på et valgår.

arrow DEBAT: Lukker AMC af hensyn til de unge og naturen?
23. februar 2021 kl. 05:53 Opdateret: kl. 09:55
arrow DEBAT: Nej, I har ingen løsning Tina Graugaard!
23. februar 2021 kl. 05:22 Opdateret: kl. 08:27
arrow DEBAT: Der vaskes hænder i sagen om AMC
18. februar 2021 kl. 10:09 Opdateret: kl. 09:36

KONTAKT OS

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?