10. april 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: No cure, no pay

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: No cure, no pay

Paw Østergaard Jensen (Soc.), formand for social- og sundhedsudvalget:

Debat Albertslund Posten - 19. februar 2020 kl. 07:00
Af Paw Østergaard Jensen (Soc.), formand for social- og sundhedsudvalget:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle gange skal ord og begrebers betydning forklares ved at vendes om. Det er tilfældet her. For skulle vi i stedet sige: "uden løsning, vi betaler alligevel" ??

Jeg tror alle er enige om at vi ikke skal bruge borgernes penge så letsindigt OG det gør vi heldigvis heller ikke.

Jeg sagde derfor på sidste KB-møde at vi også er sat i verden for at passe på borgernes penge og bruge dem med fornuft. Det er en kunstig modsætning at sige passe på borgerne eller pengene. Uden penge i kassen så er borgerne ilde stedt, trods gode intentioner.

Det er ikke med min gode vilje at bosteder mv. indenfor det sociale område, i stigende grad siden kommunalreformen 2007, er blevet en del af den kapitalistiske markedsøkonomi. Men dét er dét blevet. Hvis vi fremover i en presset økonomi skal kunne levere ordentligt service til vore borgere, ikke mindst nogle af de mest udsatte som dem der får hjælp under socialforvaltningen, så er vi nødt til at sikre os ikke at betale overpris.

Derfor er der indgået en kontrakt med Brorson Consult fra Albertslund kommunes side. Dette har vi været orienteret om i socialudvalget og i økonomiudvalget. Opgaven har været at sammenholde priser vi betaler med priserne på markedet i øvrigt og kontrollere om ydelsen leveres. Ikke om det er den rigtige ydelse. Myndighedsansvaret og den faglige vurdering af borgernes behov er entydigt fortsat hos vore sagsbehandlere på kommunen.

På næste socialudvalgsmøde vil kommunens svar til indenrigsministeren blive fremlagt og dette svar på ministerens efterspørgsel vil også være synligt via kommunens hjemmeside.


KONTAKT OS