13. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nej til de nye D2-boliger på Galgebakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nej til de nye D2-boliger på Galgebakken
Debat Albertslund Posten - 10. juni 2020 kl. 13:15
Af Ebbe Rand Jørgensen Galgebakken Torv 7-9a:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: DEBAT: Alle beboere kommer til at spare på varmen

Galgebakken har fået opstillet en prøve på en ny toværelses bolig. Planen er at nogle 1-værelses ungdomsboliger skal nedrives og genopføres som 2-værelsesboliger.

Beboerne skal nu stemme om at opføre 12 af de nye 2-værelses boliger til erstatning for 24 1-værelses.

Som beboer står man i et dilemma: 2 værelser i et plan er en boligtype vi godt kunne bruge nogle af. Men den plan, der nu foreligger med prøvehus og tegninger er efter min mening meget uheldig og vil passe dårligt ind i Galgebakken.

Desuden har vi stadig brug for nogle boliger til unge, der for første gang flytter hjemmefra og vil have glæde af et tilbud om at bo tæt på deres familie.

Vi er blevet lovet at der kan laves justeringer af projektet. Men jeg tror ikke at mindre ændringer kan gøre det tilfredsstillende. Så jeg stemmer nej.

Hvad er problemerne:
Man har valgt en løsning, hvor bygningerne hæves 1/2 m. over det omliggende terræn. Det betyder at byggeriet kommer til at ligge på en forhøjning. Det vil komme til at virke meget dominerende og give skygge- og indbliksgener for naboerne. Det på trods af at det er i eet plan.

De specielle terrænforhold vil give nogle meget snørklede adgangsveje med lange ramper og støttemure rundt om byggeriet.

Arealet, hvor de 24 D-huse hidtil har ligget er meget tættere bebygget end resten af Galgebakken. Der bliver næsten ingen udearealer omkring de nye boliger. For 4 boliger bliver der intet.

Der bliver ikke et sted tæt på boligen, hvor man kan sidde i solen og hilse på de forbipasserende. Der bliver ikke lagt op til de uformelle møder, som ellers er det karakteristiske for Galgebakken.

Alligevel kommer beboerne til at opleve at de er tvunget til at være sammen på en måde, der griber ubehageligt ind i privatlivet. Trods den tætte bebyggelse er der store vinduesarealer. Skal man leve bag lukkede gardiner? Ikke noget der er godt for det sociale liv.

Ærgerligt. Men det vil være dumt at bruge penge og kræfter på noget, som fra begyndelsen ser dårligt ud. Vi burde i stedet lave noget, der er fremtidssikret: boliger med indbygget fællesskab og plads til udeliv. Kan vi ikke få lavet seniorbofællesskaber i nogle af gårdhusene?

arrow DEBAT: Galgebakkens krybekældre forfra
04. juni 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:09
arrow DEBAT: Bo-Vest løsning afviger fra det normale
29. maj 2020 kl. 04:12 Opdateret: kl. 10:20

KONTAKT OS

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?