20. september 2021
Helge Bo Jensen. Arkivfoto
Helge Bo Jensen. Arkivfoto
Foto: Jeppe Carlsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ligeløn nu - også i Albertslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ligeløn nu - også i Albertslund
Debat Albertslund Posten - 14. september 2021 kl. 11:07
Af Helge Bo Jensen, medlem af kommunalbestyrelsen, Enhedslisten

Sygeplejerskerne strejkede for en mere retfærdig løn. De blev kørt brutalt over af en regering og et folketingsflertal, der siger de at de går ind for ligeløn. Som det også står i forståelsespapiret: "En ny regering ønsker et samfund, hvor mænd og kvinder har reelt lige muligheder". Det er åbenbart blot ord.

Det kan og skal vi gøre bedre! Og vi kan starte her i Albertslund. Måske kan vi ligefrem være med til at styrke kravet om ligeløn i hele landet. Enhedslisten foreslår i kommunalbestyrelsen, at budgetforhandlingerne i år også kommer til at handle om ligeløn.

Vi foreslår at starte med en pulje på fx 5 mio. kr. årligt til et særligt tillæg til ansatte i de kvindefag i Albertslund, der er ringere aflønnede end tilsvarende mandefag. Vi foreslår desuden, at der udarbejdes en handlingsplan for ligeløn i Albertslund.

Faggrupper som Socialrådgivere, SOSU-er, Sygeplejersker og pædagoger er blandt de, der har et stort efterslæb i forhold til mandefag. Dertil kommer de ufaglærte faggrupper i daginstitutioner og på plejeområdet.

Rapporten: "Kvindefag i historisk skruetvinge. En analyse af tjenestemandsreformens betydning for hierarkiet i offentlige lønninger fra 1969 til 2019" fra Institut for menneskerettigheder, viser at lønhierarkiet og forskellen mellem kvindefag og mandefag har været stort set uændret over de 50 år. Det er uacceptabelt at den situation fortsætter!

De 5 mio. kan fx finansieres ved at reducere brugen af konsulenter i kommunen. Vi håber meget de øvrige partier vil være med. Det handler om retfærdighed.


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?