10. maj 2021
Dogan Polat, Susanne Storm Lind og Marianne Burchall. Arkivfotos
Dogan Polat, Susanne Storm Lind og Marianne Burchall. Arkivfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: I Albertslund har og skal vi have gode fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: I Albertslund har og skal vi have gode fællesskaber
Debat Albertslund Posten - 13. april 2021 kl. 05:46
Af Marianne Burchall, Dogan Polat og Susanne Storm Lind, Socialdemokratiske medlemmer af Børne- og Skoleudvalget

Borgersamlingens anbefalinger ud fra et børne og ungdomsperspektiv.

arrow Læs også: BUPL: Store daginstitutioner behøver ikke være et problem

Vi har med stor interesse fulgt borgersamlingens arbejde og læst deres anbefalinger. Deres anbefalinger ligger ret godt i tråd med Socialdemokratiets visioner for vores by. Albertslund er og skal være en by for alle. En by med gode fællesskaber på tværs af alder og områder. Fællesskaberne starter der, hvor vi bor. Vi er helt enige i, at vi skal sikre blandede boligtyper og områder der giver lyst og plads til, at man mødes og lærer hinanden at kende på tværs af alder. Når vi lærer hinanden at kende føler vi os alle mere trygge.

Fællesskaber er en fuldkommen central del af Albertslunds DNA - også i fremtiden. Vi ønsker at styrke de fællesskaber, der sker blandt børn, unge, forældre og medarbejdere i vores kommunale institutioner. Vores institutioner skal få vores børn til at gro både i fællesskaberne og alene.

Vi vil derfor arbejde for, at vi tænker tryghed og fællesskaber ind i de nye og de eksisterende boligområder. Det skal være let at blive en del af fællesskabet både i nærområdet, i de kommunale institutioner og i fritidslivet.

I vores mange foreninger og idrætsforeninger laver de mange frivillige allerede en stor og flot indsats for at skabe fællesskaber. Dette skal vi selvfølgelig, som by både fastholde og udvikle.

Albertslund skal naturligvis også være en by for de unge, vi har i dag flere gode tilbud til de unge både i vores SFO, fritidsklubtilbud og i vores frivillige foreninger. Vi har et unikt kulturliv for de unge i Albertslund bl.a. ved Forbrændingen og badesøen. En ide vi har i støbeskeen, er at vi ønsker at understøtte og hjælpe de unge i gang med fritidsjobs. Vi vil undersøge mulighederne for at oprette fritidsjobs i vores kommunale institutioner. Ex. som 'legekammerat' i vores daginstitutioner om eftermiddagen efter skole eller på vores plejehjem, at kunne spille kort, drikke te eller blot tale med de ældre. Dette giver værdi til alle parter.

Et andet emne borgersamlingen anbefaler er, at vi skal have fokus på en tryg by. Dette kan vi kun være enig i. Vi ønsker alle en tryg og sikker by for vores børn og unge. Albertslund er født som en tryg by, hvor der har været stor fokus på trafiksikkerhed. Vi har unikke stier, som vi og vores børn trygt kan færdes eller cykle på, uden at tænke på om de vil møde eller krydse hårde trafikanter.

En tryg by er meget mere end blot trafiksikkerhed. Vi vil derfor understøtte, at der i de nuværende og nye boligområder bliver tænkt tryghedsskabende initiativer ind. Vi har i budgetaftalen for 2021 sat fokus på tryghedsskabende initiativer og har netop lige gennemført en tænketank omkring tryghed i Albertslund. Tænketanken kommer med deres anbefalinger snarest og dette vil vi arbejde videre med.

En tredje ting borgersamlingen er inde på er natur og biodiversitet. Dette synes vi naturligvis, at vi i vores daginstitutioner og skoler både skal være ude i men også lære meget mere om ved ex. at lave insekt bo og plantekasser i udendørsarealerne. Sidst men ikke mindst vil vi meget gerne bygge en institution meget tæt på naturen og skoven.

arrow Børnepasning splitter politikerne
28. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:29
arrow DEBAT: Kære kommunalbestyrelse
23. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:04
arrow DEBAT: SF i desperat flugt fra deres egen politik
22. april 2021 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:06

KONTAKT OS

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?