5. august 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvorfor bliver græsset slået i Egelundparken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvorfor bliver græsset slået i Egelundparken?
Debat Albertslund Posten - 09. juli 2021 kl. 14:10
Af Mikael Hansen, Galgebakken Vester

debat
Jacob Ruskov-Nielsen, biolog, Miljø & Teknik, Albertslund Kommune, forklarer hvorfor vi p.t. i Albertslund kan opleve flere steder hvor græsset får lov at stå - og det er da også ganske udmærket.

Han mangler imidlertid at give en forklaring på hvorfor de store arealer, som virkelig kunne gøre en forskel, i f.eks. Egelundparken, stadig bliver slået.

Der er jo en grund til at harer, agerhøns, lærker og stære (for blot at nævne nogle få) er forsvundet fra Albertslund. Disse arter synes næppe, at det særlig attraktivt at yngle, eller fouragere, i midterrabatten på Kongsholmallé.

Når vi taler om biodiversitetskrisen er landbruget den store synder og det forekommer derfor besynderligt, at vores rekreative områder skal bruges til at dyrke landbrug (gør man opmærksom på dette forhold i konkurrenceforslaget om at blive Danmarks vildeste

kommune?).
Det er derfor også besynderligt, at Albertslund håber på at vinde denne konkurrence.

Geografisk ligger Albertslund placeret et af de, naturmæssigt, kedeligste områder i Danmark - omgivet af det måske største motorvejskryds i vort land - så langt fra vild som tænkes kan.

Hvis man, med Albertslunds nuværende naturforvaltning, skulle gå hen at vinde konkurrencen, siger det ikke blot hvor slemt det står til med naturen i Danmark, men også hvor "seriøs" denne konkurrence er - men ikke mindst vil det vise hvor utroligt dygtige man fra forvaltningens side vil være til at markedsføre kommunen på et falsk grundlag.


KONTAKT OS

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?