23. september 2020
Henrik Skude.
Henrik Skude.
Foto: Finn Due
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvordan øger vi trygheden i Albertslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvordan øger vi trygheden i Albertslund
Debat Albertslund Posten - 13. januar 2020 kl. 08:51
Af Henrik Skude, Kanalens Kvarter 10, st. tv. Formand for Natteravnene i Albertslund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Albertslund Posten den 7. januar udtaler borgmester Steen Christiansen, at han har fået mange henvendelser fra borgere, der føler sig utrygge ved at færdes i dele af Albertslund. Jeg oplever det samme i mit boligområde. Det er blevet ”trendy” blandt unge, at fryse meget (læs: gå med halsdisser helt op til øjnene). De synes givetvis selv, at det er smart at se lidt gangsteragtig ud. De tænker næppe på, at mange andre føler sig utrygge, når de er maskerede.
Såvel nærpolitiet som Den kriminalpræventive Enhed på Rådhuset understreger igen og igen at Albertslund er en sikker by at færdes i. At de grupper af ofte højtråbende unge, der for eksempel står i Kanalgaden, ikke er spor farlige for almindelige borgere. Det kan meget vel være, at de har nogle interne opgør, der f.eks. drejer sig om hvem, der må sælge hash hvor. Men de gør ikke almindelige forbipasserende borgere noget. Hvorfor skulle de det? De har nok at gøre med at lege kispus med hinanden og politiet.
Nogle har sagt til mig, at de næsten ikke kan komme forbi på cykel, når de unge fylder hele fortovet. Jeg har svaret: ”Har du prøvet at bruge ringeklokken?” Det har jeg, ”så flytter de sig og siger - kom bare mester”.
Al min argumentation om, at der ikke er grund til at være utrygge, hjælper ikke noget, hvis folk stadigvæk føler sig utrygge. Hvad kan vi gøre ved det?
Jeg er formand for Natteravnene i Albertslund. Adskillige undersøgelser har vist, at alene vores tilstedeværelse øger folks følelse af tryghed. Det vil igen sige. Jo flere ture vi går i boligområderne i Albertslund, jo mere øger vi trygheden i byen. Det vil så igen sige, jo flere Natteravne vi er, jo flere ture kan vi gå.
Du kan melde dig til en prøvetur ved at skrive til albertslund@natteravnene.dk så vil du blive kontaktet af mig eller en anden fra bestyrelsen så vi kan aftale en prøvetur. Er det farligt, at gå som Natteravn? Flere tusinde danskere har gået som Natteravne de sidste 21 år – der er aldrig nogen, der er blevet overfalder eller forulempet på nogen måde. 97 % af de unge tager godt imod os, de sidste 3 % vender ryggen til.
Vi forventer kun, at du kan gå en tur på 3 timer hver tredje måned – men du er meget velkommen til at gå mere. Det er der mange, der gør. Hvorfor? Fordi det er stærkt vanedannende at få så meget ros af både de unge og andre borgere i byen. Ses vi snart?

arrow DEBAT: Nærpolitiet skal styrkes i den kommende politireform
26. januar 2020 kl. 07:46 Opdateret: kl. 07:46

KONTAKT OS

Har debatten om sexisme taget overhånd?