15. april 2021
Leif Pedersen og Claus Rasmussen. Arkivfoto
Leif Pedersen og Claus Rasmussen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvor er ladestanderen til elbilen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvor er ladestanderen til elbilen?
Debat Albertslund Posten - 31. marts 2021 kl. 06:45
Af Claus Rasmussen, spidskandidat for Venstre Albertslund og Leif Pedersen, formand for miljø- og byudvalget (SF)

Venstre og SF ønsker, at det skal være lettere at lade elbilen op i Albertslund. Elbilerne kommer, og Venstre og SF mener at en tilhørende lade infrastruktur er nødvendig for at afspejle Albertslund grønne ambitioner også på det felt.

En ud af fire bilejere kan på landsplan ikke få egen lader og i Albertslund er problemet større, da de fleste borgere ikke har egen parkeringsplads.

Albertslund har for få ladestandere, og de er koncentreret omkring bymidten. Desuden har de en lav effekt hvilket betyder, at bilen skal stå i flere timer og lade op.

I Albertslund mærker grundejerforeninger og boligselskaber et stigende pres fra beboerne om, at foreningen selv tager affære og investere i ladestandere.

Denne problemstilling er bare ikke lige til at løse for den enkelte forening, der mangler fysiske muligheder, og der mangler groft sagt strøm nok. Samtidig meddeler Dansk Elbil Alliance, at de forventer 5.500 nye ladestandere inden årets udgang og i alt 23.000 ladestandere inden 2025, så ingen tvivl om at det pres vil stige.

Venstre og SF ønsker, at kommunalbestyrelsen aktivt påtager sig opgaven med at sikre, at byen tilgodeses med lynladerfaciliteter til elbiler. Måden som store dele af byen er planlagt på, giver ganske enkelt ikke plads til at alle har en individuel løsning.

Venstre og SF vil her pege på, at Albertslund rundt om i byen, har flere offentlige parkeringspladser, som kunne være velegnet til formålet.


KONTAKT OS

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?