10. august 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvem holder fest for ofrene?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvem holder fest for ofrene?
Debat Albertslund Posten - 08. juli 2020 kl. 05:03
Af Marie-Louise Nielsen, formand Nye Borgerlige Vestegnen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har haft en nogle meget grove overfald i Albertslund i 2020. Endvidere berettes der på Facebook, at en gruppe unge terroriserer Kanalgaden med at køre hurtigt på knallert, pisse på butiksruder, slå sagesløse ned, sprøjte sodavand på forbipasserende, osv osv.

arrow Læs også: Borgere: Vi vil gøre det trygt at færdes i Albertslund

I Albertslund Posten 2. juli 2020, kan man læse, at en gruppe borgere har taget initiativ til "dialog" med de unge, og har fået midler fra den kriminalpræventive kasse i kommunen og "vi" skal have de unge til at lave noget, og: "Derfor vil vi gerne (.....) lave en fest eller en sammenkomst, hvor de unge kan byde ind - skal der laves en fodboldkamp, eller en fed fest? Hvad vil de have?"

Er det rimeligt, at spørge de unge "hvad de vil have"? Kan vi ikke som borgere i Albertslund forvente ro og orden som en selvfølge, og at de kriminelle unge bliver fjernet fra nærmiljøet, og ikke belønnet med en fest?

Vi har i årevis brugt penge og kræfter på dialog med disse "unge", og det har tilsyneladende ikke hjulpet. Vi bruger 34 mio. kr. på forebyggende indsats overfor børn og unge pr år i kommunen, hvilket er væsentligt mere end landsgennemsnittet. Hvert år, bliver der skåret i budgettet til daginstitutioner og skoler og ældre.

Hvad vil ofrene have? Er der nogen der holder en "fed fest" for dem? Eller sidder de derhjemme, og tør ikke gå ud, fordi de er traumatiseret for livet, af de grove overfald de har været udsat for?

Disse problemer skal løses fra bunden. Ikke mere dialog, ikke mere fest - Men mere konsekvens, og hensyn til ofrene og de almindelige borgeres retsfølelse.


KONTAKT OS

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?