8. april 2020
25ALP Debat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvad er der blevet af Albertslunds visioner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvad er der blevet af Albertslunds visioner?
Debat Albertslund Posten - 22. februar 2020 kl. 07:00
Af Herdis Christiansen, Degnehusene
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klokken 7 her i morges vågnede jeg, en borger som har boet i Albertslund i 48 år, af den larm som fremkommer når der skal bygges højt og stort som ved FDB på Albertslundvej, og på Albogrunden, forhenværende plejehjem. En banken, der er en metro værd, men i nærområdet, Roholmparken, var der nu en anden slags larm:

En kæmpe flismaskine, det er Roholmparken som nu bliver lavet til flis og 20.000 kvadratmeter mindre!

200 seniorboliger skal bygges inden to år. Så er det jeg stiller spørgsmålet - hvad er der blevet af Albertslunds visioner: Lav bebyggelse og en idé om bevarelse af natur i nærområder?

lDet var noget af det som kunne opleves i Roholmparken,der i lokalplanen beskrives nærmest som en brakmark med få tynde træer, men det er virkelig at omgås sandheden lemfældigt.

Roholmsparken var en sansehave, mange store og gamle træer, der kunne optage meget CO2 og rigtig meget underskov, hyld, æbletræer, kirsebær, osv.

En sommermorgen i Roholmparken var en oplevelse for alle sanser, et rigt fugleliv, sommerfugle og alverdens insekter, lige netop det, at Roholmparken var lavet som rundeller med gange til en ny runddel gjorde Roholmparken helt unik.

Det at man formindsker et så unikt sted grænser til hærværk. Og nej, jeg er ikke imod udvikling, men det her er afvikling og et arrogant syn på noget smukt og særpræget som utallige borgere børn, unge og gamle har benyttet gennem rigtig mange år.

Dette indlæg kan jo desværre ikke ændre tingenes tilstand,men hvor er det trist, at der allermest tænkes i et øjebliks gevinst,som ødelægger en smuk og livgivende park.

I øvrigt er det uforståeligt, at man vil lave seniorboliger så langt fra Albertslund centrum, det giver ikke mening, at der er så langt til indkøbsmuligheder og eventuelle aktiviteter i Albertslund.

Der burde være tænkt over, at ikke alle har en bil eller har mulighed for at beholde sit kørekort, eller er i stand til at køre på cykel eller med bus og få slæbt varer til huse.

Selv om det ikke er plejehjem, der bygges, er det boliger til et klientel, som måske ikke alle har optimalt funktionsniveau.


KONTAKT OS