20. september 2020
Troels Busk. Arkivfoto
Troels Busk. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Husk på forhistorien til Kulturhuset Birkelundgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Husk på forhistorien til Kulturhuset Birkelundgaard
Debat Albertslund Posten - 13. maj 2020 kl. 06:25
Af Troels Busk, tidligere formand for Albertslund Kunstforening og Albertslund Jazzklub
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi skal alle huske på historien bag Kulturhuset Birkelundgaard. Der var en stor gruppe frivillige der investerede masser af kræfter og tid med Susanne Lind og Jørgen Jensby og Bjarne som primus motorer. Senere kom Kommunen med ind over og renoverede laden da de frivillige havde vist at de kunne få det til at fungere på frivillig basis.

arrow Læs også: DEBAT: Ny låneaftale for Birkelundgaard

Husk det var en opmagasineringslade med materiale fra Vej og Park (tror jeg ). Jeg forstå godt Ivans frygt for udlån til andre foreninger . - jeg har som tidligere formand for Albertslund Kunstforening gennem mere end 20 år haft den fornøjelse (i begrænset omfang) at arbejde sammen med Kulturhuset Birkelundgaard.

Men vi har i hovedhuset oplevet, hvordan køkkenet har lignet en svinesti, pejsen har været brugt til afbrænding af valgpropaganda, 100+ cigaretskod har været smidt uden for hoved husets trappe og møblerne ikke sat på plads - og hvem måtte rydde op /vaske op og samle cigaretskodder op?.

Gennem mange år kørte vi op og tjekkede huset (vaskede op, smed tomme vin flasker/beskidte aluforme etc) ud om torsdagen, så vi kunne åbne udstillingen om fredagen/lørdagen.

Jeg udtaler mig som privat person og ikke på vegne af Albertslund Kunstforening, men de timer der er brugt på at rydde op efter andre kommunalt relaterede foreninger/kommunale ansatte er mange.

Som minimum mener jeg, at der af alle skal erlægges et klækkeligt depositum, inden laden/hovedhuset udlånes, og det skal først tilbage betales når den respektive ansvarlige forening /vicevært har tjekket, at alt er i orden.

Det må være et minimum krav, ligesom der burde komme elektroniske låse på diverse rum, hvis gården skal lånes ud til flere foreninger ad gangen.

NB: Vi savner til tider Jenny der var en fin vicevært.


KONTAKT OS

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?