3. august 2021
Debat1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Handicappede og udsatte svigtet i kommuneaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Handicappede og udsatte svigtet i kommuneaftale
Opdateret 15. juni 2021 kl. 11:13
Debat Albertslund Posten - 15. juni 2021 kl. 11:02
Af Jeppe Milthers, kandidat for Enhedslisten, Åleslippen 20:

Flere besparelser og ringere velfærd i kommunerne. Det bliver konsekvensen af den aftale om kommunernes økonomi for 2022, som regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) indgik den 8. juni 2021. En aftale som kun Enhedslisten stemte imod.

Over hele landet er der sket en stigning i udgifterne på det specialiserede socialområde på 0,8 milliarder i 2021. Derudover forventes der i 2022 en stigning på 1,25 milliarder som følge af flere ældre. Dermed skulle kommunerne have haft mindst 2 milliarder bare for at fastholde det nuværende serviceniveau.

Set i det lys er de aftalte 1,4 milliarder helt utilstrækkeligt, og en sådan nedskæring kan Enhedslisten selvfølgelig ikke støtte.

Med økonomiaftalen presses kommunerne til at skulle prioritere endnu hårdere mellem forskellige indsatser på det specialiserede socialområde. Det betyder blandt andet, at man i en kommune som Albertslund, der har flere borgere med behov for støtte, sandsynligvis oftere vil opleve, at der udelukkende af økonomiske årsager gives afslag på ellers nødvendige indsatser som bostøtte, botilbud, ledsageordninger samt støtte til handicappede og psykisk udsatte, på trods af at dette ville være ulovligt.

I Enhedslisten er vi enige med Danske Handicaporganisationer, der ser økonomiaftalen som "en fuckfinger til os med handicap". Vi vil derfor fortsat holde øje med, om lovgivningen på området bliver overholdt og at borgere i Albertslund får den hjælp de har krav på.


KONTAKT OS

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?