12. april 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Grøn by, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Grøn by, tak
Debat Albertslund Posten - 29. marts 2021 kl. 09:05
Af Jørn Jensby. Dogan Polat og Qasir Mirza, medlemmer af kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet

Albertslund står overfor en større byudvikling - og vi socialdemokrater har nogle klare drømme for Albertslunds fremtid!

Vores vision er i den grad på linje med borgersamlings anbefalinger. Her har vi en stor del af rammen for det grønne Albertslund, vi vil bo og leve i.

Vores fokus vil først og fremmest være på bæredygtighed. Vi vil integrere grønne områder som skal samle byens borger på tværs af områder. Naturen skal komme i fokus på en helt ny måde, hvor det binder de forskellige byområder sammen. Her ønsker vi i Socialdemokratiet at tænke fællesskabet ind i de nye byggeprojekter. Vi vil gerne skabe nogle rammer, hvor borgerne kan mødes, lære hinanden at kende og opbygge tilhørsforhold og fælles historier. Det er fællesskaberne, der vil gøre vores byrum levende.

Vi har en plan om at gøre Albertslund til en energivenlig og grøn by. Det skal gøres ved hjælp af bæredygtigt og varieret byggeri, som skal udvikle de bydele med plads til fællesskab og indbydende grønne områder, der også binder byen sammen. Vi skal ruste Albertslund til fremtiden. Derfor vil udvalget for Byudvikling have fokus på valg af byggematerialer og æstetisk arkitektur. Der skal tænkes på beklædning af byggeflader og energibesparende foranstaltninger. Derudover vil vi udvikle byen med respekt for det eksisterende og bevare den gode Albertslund-ånd, som rummer både Albertslunds historie og sjæl.

Fokus på naturområder og dyrelivet

I Albertslund findes nogle unikke naturområder med høj biodiversitet. Naturområderne i Albertslund er flotte, fascinerende og skaber en enorm rekreativ værdi for Albertslunds borgere. I Albertslund har unikke vådområder i form af regnvandsbassiner, kanalen og vandhaverne.

Men hvorfor ikke også lære mere om naturen, når vi går tur? Så vi ved, hvorfor vi skal passe på den.

Vi ønsker derfor at opstille skilte med de forskellige dyrearter rundt omkring i Kongsholmparken. Disse skilte får nysgerrige borger ud i naturen. Naturen opfordrer til bevægelse, motion og læring og det er netop det vi også gerne vil opnå. Især vådområderne og dertil hørende dyreliv er unikt i Albertslund og har en stor betydning for Albertslund, og derfor synes vi at vi skal opstille skilte der giver nysgerrige borgere overblik over de forskellige dyrearter i vådområderne i Albertslund

Byg bæredygtigt til gavn for miljøet og borgerne

De grønne områder og bæredygtighed skal være integreret i de nye byggeprojekter, hvor vi ønsker at skabe synergi mellem arkitektur og grønne områder. Det gør vi ved at passe på de nuværende grønne områder, men især ved at skabe flere grønne områder. Naturen skal integreres i både det gamle og nye bydel. Naturen er vigtig for vores mentale sundhed, derfor skal naturen prioriteres i det nye bybillede. I Albertslund skal man kunne dyrke og nyde naturen og dyrelivet aktivt i hverdagen. Derfor vil vi få naturen tæt på livet i Albertslund.

Blandede boformer og fællesskab

Vi ønsker at boligområder åbnes op og invitere omkringliggende by ind. Vi vil gerne have centrale mødesteder, hvor beboerne kan mødes og gøre noget sammen på tværs af boligområder. Det er blandt andet et ønske fra borgersamlingsgruppen at skabe flere områder, hvor det sociale fællesskab kan folde sig ud.

Derudover vil blandede boformer forbygge ghettoudvikling ved at have fokus på diversitet i boligmasse og borgere. Vi vil fokusere på at skabe mangfoldige boformer i samme område, således at man kombinerer ejer -og privatudlejningsboliger og bofællesskaber, som giver et møde i dagligdagen mellem flere forskellige befolkningsgrupper og sociale grupper.


KONTAKT OS

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?