17. januar 2021
Computer debat1
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Giv boligmarkedet frit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Giv boligmarkedet frit
Debat Albertslund Posten - 03. februar 2020 kl. 12:35
Af Carl Andersen, Liberal Alliance, Morbærhaven 26

Albertslund Kommune bør gøre som en række omkringlæggende kommuner slippe boligmarkedet frit fra politikernes reguleringstrang. Hvis de kan i Greve og Solrød så kan vi også i Albertslund. Derfor bør man ophæve boligreguleringsloven i Albertslund Kommune.

I går landede regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om en ny boligreguleringslov. Formålet ar været at sætte en stopper for huslejestigninger som følge af gennemgribende renoveringer foretaget af bl.a. kapitalfonde som Blackstone, men også pensionsselskaber som PFA-pension.

Boligreguleringsloven blev indført som en midlertidig regulering i 1939 for at forebygge spekulationer i boliger som følge af krigen, hvor normale markedskræfter er sat ud af spil. Boligreguleringsloven satte bl.a. nogle stramme rammer for huslejefastsættelse. Tanken var, at loven skulle ophæves efter krigen, når Danmark atter blev frit. Dog er loven aldrig blevet ophævet, men blot løbende moderniseret og den er derfor fortsat i funktion i de kommuner, som endnu ikke har vedtaget andet.

Boligreguleringsloven sætter nogle unødvendige og administrativt bøvlede regler for udlejere, hvilket resulterer i færre og dårligere vedligeholdte boliger. Helt grundlæggende mener jeg som liberal, at husleje er noget som defineres ud fra udbud og efterspørgsel, samt frivillige aftaler mellem udlejer og lejer. Ikke ud fra politiske beslutninger og regulering.

Regeringens nye stramninger af reglerne har negative konsekvenser for priserne på en række udlejningsejendomme og andelsboliger i en kommune som Albertslund. EjendomDanmark har estimeret at der kan komme værditab på over 20 pct. som følge af de nye og strammere huslejeregler. Det er hamrende uretfærdigt at helt almindelige boligejere skal rammes negativt grundet regeringens ønske om øget politisk kontrol med markedet. Ens boligværdi bør afspejle markedsværdien, og prisfastsættelsen ske efter udbud og efterspørgsel.

Derfor skal Albertslund Kommune naturligvis sætte sit boligmarked frit. Det gavner vores erhvervsklima, udbuddet af boliger og ikke mindst kvaliteten af de boliger som endnu ikke er renoveret til en moderne standard. Boligpriserne i Albertslund Kommune skal ikke falde grundet politikernes reguleringstrang.


KONTAKT OS

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?