24. juli 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gener i landsby i forbindelse nybyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gener i landsby i forbindelse nybyggeri
Debat Albertslund Posten - 01. juli 2021 kl. 13:00
Af Helle Iversen og Anne Winther, Herstedvester Grundejerforening

debat Åbent brev til borgmester Sten Christiansen.

På Hjørnegårdsgrunden, Hjørnegårdsstræde, Albertslund har der siden tidlig forår 2020 pågået byggeri af 38 senioregnede boliger.

Som borger i Herstedvester Landsby-specielt nærmeste naboer på Herstedvesterstræde og Storstræde har dette byggeri været forbundet med voldsomme gener, som vi har oplevet dagligt og her vil opsummere:

-støj fra morgen til aften under hele byggeprocessen. 21. juni kl. 03.00 ankom en kæmpelastbil for at afhente asfaltmaskiner, -arbejdet skete under voldsom støj og med brug af projektører. Samme morgen

Kl. 06.00 ankom endnu en stor lastbil

-støv på biler, vinduer og huse, indvendigt og udvendigt. Dette problem blev forværret af, at den lovede vanding af vejen efter fyraften ikke blev udført.

-som følge af brug af vibrerende maskiner har nærliggende huse været ramt af massive rystelse, som har medført en række varige sætningsskader.

-levering af byggematerialer i store lastbiler med anhænger.

-disse store biler har gentagne -stort set dagligt - været nødt til at bakke på vore små veje. Så vidt vi er orienteret, er det ikke tilladt lastbiler at bakke på offentlig vej, mindre der er en "flagmand"tilstede. Dette har til trods fundet sted utallige gange. Når disse store lastbiler bakker, høres en meget højfrekvent "biplyd", som er voldsom generende for naboerne. Ofte har anhængere været parkeret på vejen til gene for den øvrige trafik.

-denne trafik har efter vores opfattelse udgjort et stort sikkerhedsmæssigt problem for gående og cyklister, og har forsinket biler, som ofte har måttet vente på at, chaufførerne fik vendt bilen.

-trafikken med disse store biler har bevirket at kantstenene er kørt op, hjørnestolper er knækket og væltet, et kloakdæksel er beskadiget, og jorden på nærliggende stiområde er hårdt kørt sammen.

-parkeringsproblemer. Trods løfte om, at byggeriets håndværkerbiler skulle parkere på byggepladsen, viste det sig snart, at de alt for mange boliger på grunden optog så meget plads, at det ikke var muligt for håndværkerne at parkere på byggepladsen. I stedet måtte de parkere på de nærliggende veje, hvilket har medført, at de har blokeret for udkørsel fra nabohusene.

Vi har i løbet af byggeprocessen haft flere kontakter til Albertslund Kommune og til entreprenøren Gråkjær.

Vi har egentlig mødt imødekommenhed fra de involverede parter,-men det har desværre vist sig, at der ikke var nogen egentlig vilje til at ændre på forholdene.

Da byggeriet i sin tid blev planlagt, blev vi lovet at indkørsel til byggepladsen ville ske fra Herstedvestervej.

Desværre trak kommunen sig fra dette løfte, med ovenstående resultat.

Albertslund Kommune står overfor en række større byggerier. Man må håbe, at disse nye byggerier bliver planlagt, så naboerne til byggerierne ikke skal generes i så voldsom en grad, som det har været tilfældet for naboer til byggeriet på Hjørnegårdsstræde.


KONTAKT OS

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022