8. maj 2021
Nikolaj Kristian Carlsen.
Nikolaj Kristian Carlsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fra underkendt til anerkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fra underkendt til anerkendt
Debat Albertslund Posten - 27. april 2021 kl. 13:55
Af Nikolaj Kristian Carlsen, Nyvej 31:

Albertslund skal være kommunen der giver alle muligheder uanset deres odds. Det starter med en udbytterig skolegang.

I første klasse sagde min dansklærer, at jeg aldrig ville lære at læse. Jeg skiftede til Holsbjergskolen, fik lært at læse, kom senere i gymnasiet og tog en kandidateksamen i kommunikation og historie fra Roskilde Universitetscenter. I dag er jeg kommunikationskonsulent i Røde Kors.

Jeg havde selv odds imod mig, men fik den hjælp der skulle til for at lære noget. Den rejse fra underkendt til anerkendt skal også blive de små albertslundere til del, som har odds imod sig af forskellige årsager. Det er en vigtig del af Albertslundånden, at række hånden ud og give muligheder og chancer.

Sådan nogle odds kan være et handicap, at komme fra et uddannelsesfremmet hjem, at komme fra et hjem, hvor dansk ikke er modersmålet og uden den store danske kulturforståelse. Uanset hvad oddsene imod en er, skal Albertslund være der for en. Det lægger mig enormt meget på sinde qua min egen historie, og det vil jeg kæmpe for.

Muligheder for alle i skolen. Jeg tror, roden til mit engagement i lokalpolitik ligger i denne oplevelse. At det kan nytte, at arbejde for dem, som andre ikke tror på eller underkender, og at de også kan blive til noget. Man skal ikke bare tro på autoriteterne, lærerne og skolepsykologerne, når de underkender en elev, men arbejde for at vedkommende får muligheder.

Selv fik jeg fremragende lærere, da jeg kom på Holsbjergskolen. Det viste sig, at jeg også kunne noget fagligt, og det var en stor oplevelse. Den oplevelse af at bliver anerkendt, ønsker jeg også skal blive andre til del.

Det er blandt andet derfor, at jeg stiller op til kommunalvalget for Socialdemokratiet. Det er for at være med til at virkeliggøre Albertslundåndens løfte, om at der er plads, rum og muligheder for alle - også i folkeskolen.


KONTAKT OS

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?