30. marts 2020
25ALP Helge Bo Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Formanden for socialudvalget taler sort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Formanden for socialudvalget taler sort
Debat Albertslund Posten - 22. februar 2020 kl. 06:00
Af Helge Bo Jensen (Enh.), medlem af kommunalbestyrelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Paw Østergaard Jensen har tydeligvis ikke spor lyst til at forklare sine synspunkter i AP. Derfor taler han sort i et forsøg på at undgå at forklare sit pinlige forsvar for at betale konsulenter efter hvor meget de er i stand til at skære ned på udgifterne - udgifter til nogle af vores svageste borgere.

Paw forsøger at få det til at se ud som om han bare vil passe på borgernes penge. Der er faktisk ingen overhovedet, der har argumenteret for, at man skal være ligeglad med omkostningerne. Tværtimod.

Men med "No cure no pay"-modellen giver man konsulenterne en solid tilskyndelse til at reducere kommunens udgifter på tværs af alle andre hensyn. Herunder hensynet til vores mest udsatte borgere. Hvorfor ellers bruge netop den aflønningsform?

Det er ellers ikke så svært. Mange andre kan se problemet. Blandt andre Lennart Qvist fra Ringkøbing-Skjern, der er konservativ socialudvalgsformand. Han mener slet ikke resultatløn hører hjemme på socialområdet:

"Det skaber en unødig tvivl og mistanke om, at man ikke træffer de beslutninger, som tjener borgeren bedst," (citeret i Altinget).

Det er heldigvis ikke en almindelig aflønningsform. Politibetjentene skulle kun have løn, hvis kriminaliteten faldt, eller lærerne kun hvis karaktererne steg...

Måske skulle vi også til at aflønne socialudvalgsformanden efter om han skaber bedre forhold for vores udsatte borgere? Eller måske Paw også hellere vil have 10% af nedskæringerne?

Personligt havde jeg forventet mig mere af vores nye socialudvalgsformand.


KONTAKT OS