19. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fængselsgrunden - Albertslunds største boligområde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fængselsgrunden - Albertslunds største boligområde?
Debat Albertslund Posten - 13. oktober 2021 kl. 22:25
Af Fedai Celim, kommunalbestyrelsesmedlem og kandidat for Enhedslisten

I anbefalingerne fra borgersamlingen om Albertslunds udvikling kan man blandt andet læse, at vi skal bygge mest lavt, og at det ikke skal være op til den enkelte udvikler, når der undtagelsesvis skal bygges højt.

Men det er præcis det, der sker, når vi ser på planerne for Fængselsgrunden.

Indtil for godt et år siden var 755 boliger på Fængselsgrunden det tal, der fremgik af bebyggelsesplanerne og befolkningsprognosen. Men pludselig begyndte det at ændre sig. I befolkningsprognosen for dette års budget, fra april i år, er antallet vokset til 1200 boliger. Nogenlunde samtidig kan man læse i et referat fra et møde, at borgmesteren orienterer boligselskabernes ledelser om, at der forventes 1400-1600 boliger på Fængselsgrunden. Senest er der nævnt et tal på 1700 boliger og op til 7-8 etager. Det er mere end dobbelt så stort som Hedemarken. Det betyder op mod 3000-4000 nye borgere alene på dette lille område. Gæt selv hvor meget der bliver tilbage af de pragtfulde grønne områder - eller af den historiske fængselsbygning. For slet ikke at tale om en voldsom ekstra trafik og parkeringshuse til mindst 1000 nye biler.

Albertslunds befolkning er ikke blevet hørt, om det er en udvikling, man faktisk ønsker. Ikke engang kommunalbestyrelsen har besluttet det. Det går ikke!

Derfor stiller Enhedslisten nu forslag i kommunalbestyrelsen om, at der skal udarbejdes et kommuneplantillæg for Fængselsgrunden, der fastslår:

1) den maksimale bebyggelsesprocent fastsættes så der som tidligere planlagt maksimalt kan bygges 755 boliger på grunden med en gennemsnitsstørrelse på max. 75 m2

2) det sikres, at mindst halvdelen af arealet bevares som naturområde

3) at den eksisterende bestemmelse om max. 4 etager fastholdes.

Derudover foreslår, vi at der skal være plads til mindre butikker og småerhverv i forbindelse med de nye boliger, og at der skal være plads til kulturelle og andre formål fx i de bevarede fængelsbygninger.

Det er vigtigt og hastende, at kommunalbestyrelsen stopper borgmesterens og investorernes voldsomme planer og fastsætter rammer for udviklingen, der giver mere plads til mennesker og natur.


KONTAKT OS

Rejser du til udlandet i år?